Пореден скандал разтърси кралското семейство

Всички помним еуфорията на херцога на Съсекс, когато за първи път се появи пред журналисти като млад баща. Той заяви, че по време на раждането е бил плътно до любимата си и сега двамата имат просто едно „невероятно бебе”, за което са „готови да умрат”.

Е, тук изглежда, че няма нищо изненадващо. Раждането на дете трябва да е радостно събитие за всеки един нормален баща, още повече пък, ако той е член на най-известното кралско семейство.

Оказва се обаче, че жестока измама на принцеса Даяна преди години е белязала живота както на принц Чарлз, така и този на Хари. Лъжата на Лейди Ди донесла много мъка и разочарование и за известно време буквално съсипала кралското семейство и сложила начало на окончателния крах на отношенията й с Чарлз.

„Случайно дете”

Малко хора знаят че скоро след раждането на принц Уилям на 21 юни 1982 година, Даяна и Чарлз охладняха помежду си. Между тях любовта постепенно гаснеше. Въпреки това обаче Лейди Ди забременя.

Принц Чарлз беше щастлив от бременността на жена си Той винаги е искал да има две деца, а след новината е бил сигурен, че вече ще има момиче. Въпреки това обаче, по време на ултразвук Даяна установила, че мечтата на съпруга й няма да се сбъдне.

„Чарлз винаги е искал момиче. Знаех, че и този път обаче ще е момче. Все пак не му го казах и го оставих да живее с мечтата си още известно време”, заявява в интервю Даяна през 1991 година.

Тя също е споделила, че последните 6 седмици преди раждането съпругът й бил безкрайно грижовен, мил и внимателен. Винаги бил там за нея и я подкрепял по най-добрия възможен начин. Именно тогава тя си помислила, че плана за изграждането на перфектното семейство вече е налице и няма да има връщане назад от пълното щастие.

Вместо дългоочаквана дъщеря – червенокосо момче

На 15 септември 1984 година Даяна ражда по естествен начин. Уморена и изтощена тя се страхува от реакцията на Чарлз, при новината, че детето му няма да е това, за което е мечтал.

И за жалост познала – той бил крайно разочарован да види вместо момиче едно червенокосо момченце.

След грозните му думи при вида на Хари, започнал и официалния крах на брака и отношенията им. Всички мислеха, че съвсем скоро Чарлз ще се влюби в детето си и ще промени мнението си, това обаче въобще не се случило така неусетно.

„Чарлз отиде да говори с майка ми по време на кръщенето на Хари и каза „Бяхме много разочаровани, защото просто мечтаехме да имаме момиче””, признава принцесата преди да почине.

Любов

Децата растели, а Хари бил доста по-различен от брат си, би много неспокоен, но и духовит. Той имал чертите на характера на Даяна, а не тези на Чарлз. Странно, но той успява да спечели любовта на баща си.

„Хари се превърна в истинско щастие за този дом и сега дори е много по-близък с баща си, отколкото Уилям”, признава в друго интервю Даяна.

По онова време Хари е бил на около седем години, а по-късно след узряването на братята, никой не правел разлика в отношението на Чарлз към единия и към другия. Сега, с новата си любима Камила, той е щастлив, че има толкова много правнуци.

Що се отнася до Хари, то очевидно той ще бъде примерен баща и ще се радва каквото идете да има, без значение от пола му и цвета на кожата и косата му, пише jenata.blitz.bg.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?