Поправката Тотев: Славчо Атанасов предлага - всеки кмет с приемен ден

Отношението към хората е най-силното оръжие на един кмет. Неговата власт произлиза именно от гражданите, защото е избран от тях, е не е назначен чиновник. Затова винаги съм имал приемен ден всеки ден и никога не съм си позволявал да се крия от хората и проблемите им. За мен е недопустимо и скандално, когато чувам, че някой кмет е абсолютно недостъпен или неоткриваем и хората с години нямат възможност да се срещнат с него.

Това не е отговаря на съвременните схващания за демократично управление и трябва да се промени. И след като има кметове, на които не достига смелост и достойнство да се изправят очи в очи пред хората, които са ги избрали, аз считам за редно и в интерес на гражданите приемният ден в администрацията да стане задължителен. 

По тази причина изготвих и внасям в народното събрание предложение за промяна в Закона за местното самоуправление и местната администрация. В този закон са постановени всичките права и задължения на кметовете и администрацията. Моето предложение предвижда допълнение в точките на член 17, определящ участието на гражданите в управлението на общината, който ще добие допълнителен нов текст: „За осигуряване на участие в управлението, органите на изпълнителната власт в общината, съответно в района, се определя ден от седмицата за прием на гражданите.“

Така самият закон вече ще гарантира връзката между избраните кметове и гражданите, която според мен е от основно значение за управлението на една община. Защото достъпът до администрацията означава и контрол от страна на хората върху нейната работа. Не случайно признатите за успешни кметове на световни мегаполиси – Дмитрий Лужков в Москва, Рудолф Джулиани в Ню Йорк, Кадир Топбаш в Истанбул, споделят едно и също, че винаги в работата си са се ръководели от близкия и непрекъснат контакт със своите граждани. Аз също съм следвал този принцип като кмет на Пловдив и той се е доказал в практиката. Задължителният приемен ден ще се отнася за всички избираеми кметове – на големите общини, на районните кметства в градовете и кметовете на кметства. Само така ще се промени манталитетът на администрацията и тя ще започне да работи с внимание и грижа към хората.            

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
24 коментара
Калоян В.

Калоян В.

17.07.2019 | 08:31

Жив мухльо си е Ванката Тотев, даже е умрял мухльо вече. Велик стратег и визионер, ама Бойко му ритна бакърчето оня ден. Сега си е жив труп. Сигурно и него ще го пратят като Цветанов да ръководи някое НПО по въпросите на евроатлантизма и империализма. А Славчо е истинският и необходим на Пловдив кмет в този критичен за града момент. Само той ще върне Пловдив на пътя на развитието и ще го извади от осемгодишното Тотево забвение.

Отговори
29 1
МАМИНИЯ

МАМИНИЯ

17.07.2019 | 06:57

Мухльо, мухльо ама два пъти ме бие на изборите без зад него никой да седи.Добре че умеем с Цецо посред нощите да фалшифицираме изборите.Даже филм си направих как се фалшифицират избори, да обучавам и другите кретени от герб.

Отговори
30 2
Лафчо

Лафчо

16.07.2019 | 23:20

Славчо си е жив мухльо. Върна Пловдив назад. Явно не му е достатъчно. Селянче с мераци.

Отговори
11 30
да си кажем истината

да си кажем истината

16.07.2019 | 21:40

Дори Бойко,дето е търпелив,като гьон накрая не издържа на простотиите и лакомията на маминия ваню и го изхвърли като парцал.Сами си правете изводите за тоя мисир.

Отговори
33 3
Шомпола

Шомпола

16.07.2019 | 21:19

Тоя кики никъф педал не е, ами на Тотю от платените драскачи. Газ пикаят, щото босът им вече е аут от бизнеса. Бойко тъй рече-ония в Пловдив не ме разбраха - и им резна малките ташунки...

Отговори
29 2
До кики

До кики

16.07.2019 | 21:16

Кики-мики, полтъргайстът хомосексуалист от мазето на хотел Империал.

Отговори
14 3
кики

кики

16.07.2019 | 21:10

Славчо наистина приемаше всички.Изслушваше ги с разбиране.И после казваше,че с нищо не може да помогне,но дълбоко съжалява.Циркаджия

Отговори
7 25
тик-так тик-так

тик-так тик-так

16.07.2019 | 20:47

2-3-ма глупака плюят по Славчо.Явно са някакви от помаклъка,дошли в Пловдив преди 5 години. Ще треперите за вашата тотева марионетка,то е ясно,нали той докара тинята на от почти половин България в Пловдив,и виждаме какъв е резултатът. Хайде Славчо идвай и връщай истинския облик на Пловдив и изгони пришълците от града!!

Отговори
28 6
Ванев

Ванев

16.07.2019 | 20:17

Ако искаме кражбите да спрат и градът да си стъпи на краката, а ние да живеем по-добре, Славчо е кметът. Всички други са част от играта на Тотев.

Отговори
27 4
Гачето

Гачето

16.07.2019 | 19:51

Йовчев,Йовчев...наивнико. Как да влезеш при Тотев ,като той за осем години нямаше нито един приемен ден за такива ,като нас, обикновени хора.

Отговори
33 1

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?