Помирение в МБАЛ "Свети Мина"

Убеждават медицинските сестри да останат на работа, те искат по-високи заплати

Водим преговори с медицинските сестри, които през тази седмица подадоха заявление за напускане. Това съобщи управителят на МБАЛ "Свети Мина" д-р Генади Странджев.

"След като емоциите намаляха, се опитваме да ги убедим да размислят и да останат на работа при нас. В разговорите участват и представители на синдикатите. Финансовото състояние на болницата е тежко и не можем веднага да вдигнем сериозно заплатите им", заяви д-р Странджев и призова към търпение. 

Имало индикации някои от тях да останат на работа. Засега няма кандидати за местата им, след като в четвъртък здравното заведение публикува обява, че търси медицински сестри. 

До кризата се стигна, след като в началото на тази седмица над 30 медицински сестри подадоха едномесечните си предизвестия за напускане. Причината за решението им са ниските трудови възнаграждения. След проведените разговори между тях и ръководството им е било съобщено, че болницата няма финансов ресурс да повиши размера на сегашните им заплати от 540 лева на исканите от тях 700 лева. Получили предложения месечните им надници да бъдат вдигнати на 600 лева. Затова решили да си търсят работа в други лечебни заведения.

От болницата си тръгват най-много сестри от Детското, Кардиологичното и Хирургичното отделение.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?