Полк. д-р Ангел Гозманов пое Военна болница

Полковник д-р Ангел Гозманов пое ръководството на МБАЛ-Пловдив към Военно медицинска академия. Щафетата му предаде досегашният ръководител на Военна болница д-р Ангел Пеев.

Новият началник бе представен пред личния състав на болницата от началника на ВМА генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски.

Ангел Гозманов завършва медицина в родния си град Пловдив. Има придобити специалности по „Вътрешни болести” и „Пневмология и фтизиатрия”. Преминал е през различни квалификации.

Полковник Гозманов притежавана военноотчетна специалност.

В професионална му визитка са записани редица отговорни длъжности: лекар травматолог в медицински пункт – Пловдив; началник на бригаден медицински пункт – Пловдив; лекар-ординатор в сектор „Вътрешни болести“ в Клиника Терапевтичен профил в МБАЛ-Пловдив към ВМА; лекар-ординатор в Терапевтична клиника в Общо терапевтично отделение на МБАЛ-Пловдив към ВМА; лекар-ординатор в Общо терапевтично отделение на Терапевтична клиника; началник на Общо терапевтично отделение в Терапевтична клиника в МБАЛ-Пловдив; началник Отделение „Пневмология и фтизиатрия“ Клиника по вътрешни болести; началник на Отделение по вътрешни болести с 25 легла в Стационарен блок; началник на Отделение по вътрешни болести с 28 легла в Стационарен блок; началник на медицинско Отделение по вътрешни болести с 28 легла в Стационарен блок в МБАЛ-Пловдив към ВМА.

От 05.07.2019 г. със заповед № КВ-344/02.07.2019 г. на министъра на отбраната е назначен за началник на МБАЛ-Пловдив към ВМА.

Носител е на няколко награди от министъра на отбраната и от началника на отбраната за висок професионализъм и постижения в службата.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?