Политическа сиеста: Партийните клубове в плен на айляка

Само в офисите на "Съюз за Пловдив" и БСП животът не спира и в разгара на лятото

70 дни преди най-важното състезание в политическия сезон тази година ​-местните избори, „Марица“ реши да провери колко от партийни клубове в Пловдив са се отдали на почивка. Отговорът на експеримента - почти всички са изпаднали в тъй познатото ни августовско състояние на айляк.  В разгара на лятото дърво и камък се пука от жега и градът опустява.

Политиците също са на по-прохладни и приятни места, отдали се на заслужения отдих след тежкия сезон. По морета, планини и екзотични острови градските визионери събират сили за съдбовно изпитание в края на октомври, което ще разпредели ролите в общинската власт за четири години напред. Затова би могло да се очаква, че някои ще се лишат от ваканциите си, за да се подготвят по-сериозно за тежката предизборна кампания, която ги очаква. Всуе.

НФСБ разпуска край Пловдив 

Екипът ни навести първо централата на НФСБ на бул. „Шести септември“ 165. Оказа се, че на втория етаж в старинната олющена постройка няма никого. Желязна бяла врата е прикрила входа към партийния офис. Въпреки че членовете на Фронта разпускат, кандидат-кметът Славчо Атанасов жъне медийна слава и се среща с избиратели и готови да го подкрепят обществени фигури. Според него всичките му хора са на линия или най-много на 50 километра от централата. Тимът е готов с управленската си програма и е в пълна готовност за предизборната битка. По време на общественото обсъждане за предложения от кмета Иван Тотев нов общински заем остриетата на Славчо се събраха за нула време и бяха сред най-активните в дискусията. Самият хардлайнер Атанасов прекарва горещите вечери на август във фамилната къща на Скутаре, далеч от рева на моторите от гонките по пловдивските булеварди и шумните компании.  

ВМРО работи по къщите   

Партньорите на Славчо от ВМРО-БНД също са в почивка. И двата им клуба ​- на ул. „Гладстон“ и на бул. „Марица“ 51, са под ключ. С известна мъка войводите решиха да застанат зад кандидатурата на Антанасов, вместо да излъчат собствен кандидат, и сега явно работят по къщите си, където разписват тактиката за местния вот. На евроизборите те постигнаха отлични резултати и сега е време в тандем с НФСБ да укрепят позициите си в общинската власт.

Съвсем кратка почивка имаше Борислав Инчев, който дели времето си между партийните дела и ангажиментите си като кмет на най-многолюдния отскоро пловдивски район "Южен".  

Каузата е заключена

Следващата спирка е Драматичният театър. В сградата над него се намира централата на „Кауза Пловдив“. Портата е заключена и бързо става ясно, че и екипът на зам.-кмета Георги Титюков е излязъл във ваканция. Партията започна да провежда допитване сред пловдивчани - на живо и онлайн, за най-наболелите проблеми на града. След като ги обобщи, „Кауза Пловдив“ ще предложи решения и ще изготви предизборната си платформа.

Офисът на ГЕРБ чака нов стопанин

В централния офис на ГЕРБ на бул. „Марица“ 91 също е пусто. Портиерът каза пред „Марица“, че отпускът на активистите в други години свършвал обикновено на 30 август, но сега бил съкратен до 20-и. Очаква се в сряда, на 21 август, гербаджиите отново да се върнат на работа. Евентуално през почивните дни се очаква секретарката да мине да преснима разни документи и с това да се изчерпи клубната дейност.  

Партийната клюка носи, че досегашната ​първа дама на офиса Радослава Ташкова си е събрала багажа и планира да предаде ключа за партийната каса на нов човек. Това вероятно ще бъде решено на четири очи между действащия градоначалник и градски лидер на ГЕРБ Иван Тотев и новия кандидат на ГЕРБ за кмет Здравко Димитров. 

"Да, България", ама не 

Няма признаци на живот и в централата на „Да, България“ на ул. „Тодор Каблешков 18“. В солидната офис сграда не може лесно да се проникне, но пък звъненето на посочения звънец остана без отклик. Партията заедно с ДСБ и други десни формации ще се бори за традиционния десноцентристки вот под тепетата и разполага с добри шансове за присъствие в Общинския съвет. Те обещават да предложат и алтернатива на модела „Тотев“, но очевидно това ще стане, след като се върнат от почивка. Десните надигнаха глави на евровота през май и станаха четвърта политическа сила под тепетата. Оттогава обаче почти нищо не се чува за бъдещите планове на "Демократична България". 

По време на обиколката ни из града единствените два партийни клуба, които работеха, бяха тези на „Съюз за Пловдив“ и БСП. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?