Полицията проверява ромите от Розино, търсят и оръжие

Полицията започна проверка на документите за самоличност на жителите на ромската махала в Розино. Местни хора твърдят, че униформените проверяват и за оръжие. В момента около къщите на Искендерови и Сребреви и в по-широк периметър има два жандармерийска буса и няколко полицейски леки коли.

На десетина места са се събрали роми на групи от по двадесетина човека и оживено и уплашено обсъждат положението. Те избягват контакти с външни хора.

Както „Марица“ подробно съобщи, в резултат от внезапно нападение на група от един ромски клан в къщите на друга фамилия са ранени четирима или повече човека. Сред простреляните  е млада жена, родилка на 20 дни.

Розино е най-голямото село в България, то наброява 5000 жители. Повечето от половината от местното население са роми, турската общност е втора по брой на хората, българите са под една четвърт от общия брой на жителите на Розино.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Дедо Пинто

Дедо Пинто

22.06.2019 | 21:47

Какво да направиш мила моя ? От 1989 та до днес са разбойници на власт, така че изнасяй се по надалече от тази страна !

Отговори
1 0
Бясна

Бясна

22.06.2019 | 21:17

До къде я докарахме?Като няма държава и правосъдие ще е така!Тежко на нас и нашите деца,за което сме виновни всички,които само гледахме от1989 г. и не направихме НИЩО!!!!

Отговори
2 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?