Полицията готви специални изненади за нарушителите на празника

От пловдивската полиция е създадена организация за опазване на обществения ред и организация на движенето във връзка с честванията за Шести септември и всички културни събития съпътстващи официалния празник. Това заяви на брифинг преди минути шефът на отдел "Охранителна полиция" комисар Венелин Младенов.

Във връзка с ВИП гостите, които ще бъдат на площад Съединение, в района ще бъде насочен огромен полицейски ресурс и няма да бъдат допускани лица в нетрезво състояние, с агресивно поведение, обемист багаж и предмети, огнестрелни оръжия или стъклени бутилки. Тази хора ще бъдат извеждани.

Движението ще бъде ограничено от булевард „Цар Борис III – Обединител“ до булевард „Руски“ във времето от 9:30 до 13:00 часа (във връзка с маратоните) и от 18:00 до 22:00 часа (заради тържествената заря-проверка).

„За целта кметът е издал необходимите заповеди за организация на трафика на територията на общината по време на празника. Има редица събития, които са в организирани от фондация „Пловдив 2019“ или културния календар на общината“, заяви заместник-кметът на Пловдив по обществен ред Йордан Ставрев, който благодари на пловдивската полиция за оказването на съдействие.

Като най-атрактивни събития той изтъка традиционния крос от град Съединение до площад Съединение, Въсзтановката на събитията от шести септември на площад Централен и зарята на площад Съединение.

От КАТ обаче ни съветват да внимаваме, ако използваме личния си автомобил, за да стигнем до тези събития.

„Искаме да поканим всички живущи и хората, които са паркирали своите коли близо до мероприятията да направят всичко възможно временно да ги преместят. Ще бъдат предприети мерки за тези от тях, които създават предпоставка за опасност или съмнение“, категоричен бе инсп. Ботьо Гиргинов от сектор "Пътна полиция".

Той поясни, че ще има екипи на КАТ на всички входове и изходи на града, големите пътища и АМ „Тракия“, като ще бъдат впрегнати всички налични средства, за да се контролира трафикът. Основен акцент в проверките ще бъде шофирането след употреба на алкохол или наркотици, както и превишаването на скоростта. На водачите ще бъдат връчвани и неполучени фишове или наказателни пстановления.

„При установяване на нарушения на ЗДвП или други, които създават реален риск от ПТП или нарушение на обществения ред, полицията ще се намесва незабавно и ще се използват всички възможни полицейски сили“, заяви Гиргинов.

Той подчерта, че от началото на годината в областта са станали 552 катастрофи с 44 загинали и 723 ранени.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?