Полицаи не искат да свидетелстват срещу ексшефа си

Трима служители на пловдивската полиция отказват да свидетелстват по делото срещу бившия зам. шеф на Трето РУ Стоян Павлов, който е изправен пред съда за вземане на подкуп и покровителстване на телефонни измамници. Това стана ясно на днешното съдебно заседание.

Униформените се оправдаха със служебните си задължения в областната дирекция на МВР. В деловодството на съда били пристигнали документи от преките им ръководители, в които се обяснява, че служителите на реда са на работа и нямат възможност да участват в процеса срещу Павлов. Заради това делото беше отложено.

Павлов е обвинен за това, че на 4 октомври м.г. е приел 300 лева подкуп от Калин Димитров, като е знаел, че парите са придобити от телефонна измама.

Защитникът на подсъдимия Красимир Елдъров определи действията на служителите като саботаж на делото и предложи да бъдат санкционирани, тъй като не се явяват в храма на Темида за втори път. Адвокатът подчерта, че работата на свидетелите като полицаи не е оправдание за неявяването им в съда и поиска те да бъдат принудително доведени за следващото заседание.  

Мнението на Елдъров сподели и съдия Добрева, която разпореди служителите на реда да докажат чрез документи какво ги е спряло да дойдат на предходните заседания. Тя реши да им даде още един шанс, но ако и следващия път свидетелите ги няма, те ще бъдат доведени в съда от техни колеги и ще бъдат санкционирани.

Вдън земя е потънал и един от основните играчи в престъпната схема – работникът на автомивка Димитър Рангелов, който е познат на Павлов и е бил връзката между него и третото лице в телефонната измама - Калин Димитров, който е дал цигарената кутия с подкупа.

Страните по делото поискаха Рангелов да бъде обявен за издирване, тъй като е ключов свидетел по делото. Той ще бъде потърсен на още един адрес, въпреки че към този етап е неоткриваем.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?