Полицаи накараха мъж да копае в двора си, намериха 6 кг дрога

63-годишен мъж е арестуван в габровското село Гергини. Установено е, че той е укривал в дома си 1 кг. кокаин и близо 5 кг хероин. Хеоринът е бил закопан около половин метър под земята в двора на задържания, общото количество е 4,7 кг. Полицията е накарала мъжа сам да изкопае дрогата. В личния автомобил на арестанта е открит 1 кг. кокаин.

Един килограм кокаин струва от 70 000 до 85 000 лв., а килограм хероин върви по около 35 000 лв. Данните са от Годишния доклад на Националния фокусен център за наркотици и наркомании.

Наркотиците са били предназначени за Пловдив, където пък е задържан турски гражданин, криминално проявен. Той е бил задържан на турската граница с 11 кг. хероин и е излежавал присъда в затвор в Турция.

Заподозреният е бил спрян, а в краката му се е виждал черен пакет. След проведената беседа той е потвърдил, че държи хероин и кокаин на територията на къщата, която обитава. Съдействал е, като е завел полицаите на място, на което същата сутрин е бил заровил 18 пресовки хероин, след като е разбрал, че е задържан партньора му - турския гражданин. В черния пакет в краката му пък е имало 1 кг кокаин. Той е заявил, че е тръгнал да се чисти от наркотиците. При претърсване на жилището му са открити и ловна пушка и боеприпаси за нея, също старателно опаковани, приготвени за заравяне.

Източник: lupa.bg

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Мери

Мери

23.08.2019 | 15:29

Един въпрос. Къде отиват тези наркотици, които се конфискуват от цяла България? Казва се , че са заловени , а по нататък ?

Отговори
2 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?