Подай сигнал

Покрив на спирка се продъни

Няма кой да спре вандалите, които продължават да рушат

Градът

от Валентина Йеремиева 251 прегледа 0

Огромна дупка се е отворила на покрива на спирката в квартал "Изгрев"

Огромна дупка се е отворила на покрива на спирката в квартал "Изгрев" до СУ "Симон Боливар", видя вчера фоторепортерът на "Марица". Пътниците се чудят кой и защо е пробил заслона и се възмущават, че през зимата няма как да се скрият при дъжд и сняг.

Най-малко дузина нови спирки са с потрошени стъкла. Разбити от вандалите са заслоните на бул. "Шести септември" срещу Паметника на Съединението, на бул. "Македония", на ул. "Димитър Талев" до кръстовището с бул. "Александър Стамболийски", на бул. "Копривщица", на "Христо Ботев" до Младежкия хълм. Пътниците коментират, че по тъмна доба хулигани нарочно чупят заслоните.

Новите стъкла грозно се облепят с обяви. "Общинският Инспекторат да се размърда и да започне да глобява хората, които лепят обяви на заслоните", препоръча вчера пенсионираният учител Георги Георгиев. Той е възмутен, че спирките до "Тримонциум", срещу ректората на ПУ "Паисий Хилендарски" и входовете на жилищни блокове са "украсени" с оферти за хамали и ремонт на покриви. "Остава да започнат да лепят обяви и за евтини жрици на любовта", ядосано коментира за "Марица" Георги Георгиев и напомни, че на обявите има телефони и ако Общинският инспекторат си върши работата, нарушителите лесно ще бъдат заловени.

Коментари