Подай сигнал

Погром! Ето как изглежда игрище номер 5 след Hills of Rock

Пловдив

от ЯНИЦА МАРОВА 1959 прегледа 0

Две седмици след Hills of Rock легендарното игрище номер 5, на което първи стъпки във футбола са направили Георги Славков, Костадин Костадинов и Георги Димитров (Каубоя), тъне в мизерия.

Нито футболното игрище, нито пистата за бягане са пригодни за тренировки. Тревната настилка не е възстановена, а кал и локви посрещат пловдивчани още с прекрачването на вратата му. До образуването на гьолове се е стигнало след вчерашния дъжд и факта, че игрището беше оставено разорано, вместо да бъде възстановено там, където има нанесени щети. Един от конусите, които се използват при тренировка, пък е счупен и стои зад футболната врата.

Макар да е направена уборка на терена, все още по земята се забелязват грозни останки от вилнелите фенове на рока. Вече 14 дни пропуснатите при почистването сламки пластмасови бутилки, дъски, найлон, счупено стъкло, стоят разхвърляни по игрището и скамейките. По терена се забелязват още картонени опаковки, в които рокаджиите са носели чашите с бира, както и един потник, който вероятно е бил съблечен в еуфорията и хвърлен. В близост до местата за сядане може да бъде намерен и счупен капак на кофа за боклук, а в малка пролука на дърво стоят забити няколко неизползвани брошури.

Коментари


Много нови новини...

След 10000 човека концерт е останала едно картонче и потник? Представям си ако бяха така възпитаните чалга фенове. Като знам какво нещо правят 50 човека в дискотека си представям какво ще е като са 10 хиляди. А другият път ще си носим и водните помпи да не става кал. Ей това е да се чудиш какво да пишеш за да обясниш за какво получаваш заплата.

Добре поне че не са пили кока-кола, иначе кой знае в какъв вид щеше да е дървото. Иначе пловдивчанин е прав - другия път концертите - на Адата. Подвижна сцена.

Хахах абе хора какво спорите за глупости ... от това, което пише излиза, че е имало почистване от общината и въпреки това са останали неща .... и че не са оправили терена .... а вие се ядете кои бил възпитан и кои не

Не може да се очаква друго след като са вилняли свободните от всичко, дори и от възпитание рокдуши...това да не са ви някакви Вивалдии или Моцарти...айде де...

Естествено че ще има боклуци. Кошчетата се брояха на пръсти и бяха препълнени, при наличието на 10 000 човека това е резултата

По смешна и тенденциозна статия едва ли може да има. Няква хвърлена тениска и някъв бирен холдър са погром. Яница, ти като излезнеш от редакцията на Марица виждаш повече боклуци, но едва ли определяш това за погром. Направо станахте жалки в омразата си към тотю. Няколко хубави неща има в Пловдив и тях искате да оплюете. Може би концерт на веселин маринов или Лилито ще ви направят щастливи, но реално м/у 20 - 30 хиляди души всяка година правят Пловдив истинска рок дестинация. Дай боже дълги години да продължава с още по страхотни банди.

И как реши, че феновете на рока са простаци!? Изобщо - не разбирам срещу кого е насочена тази статия! Какво са виновни феновете, че тревата не беше покрита и трябваше да газят кал до колене. А може би ще кажеш, че те са предизвикали дъжда!? Трябваше да останат да почистят след концерта онези, дето продаваха сандвичи по 15 лв и малка минерална водичка по 3 лв.

Вие сериозно ли сте написали този текст. 1. Абсолютно нормално е да има локви и кал след вчерашния дъжд. 2. Какво общо има конуса за тренировките и футболните врати. По време на феста нямаше футболни врати, камо ли пък един пластмасов конус. Не знам дали сте чували и виждали мерките за сигурност на такива мероприятия. Никакъв шанс конус да се подмята по игрището. 3. Картинката не е по различна от което и да е масово събитие. И тук не са виновни феновете, а хората отговорни за почистването на района след мероприятието. А дали са организатори, община или нЕкой друг това вече е отделна тема.

Чипа, чипа е един и същи и на едните, и на другите....

Абсурдно е този фестивал да се провежда вътре в града! Няколко квартала са тормозени от шума дни на ред, трета поредна година. Подобен шумов тормоз има и от провежданите на поляната под Младежки хълм фестове. Дано след като Тотев си отиде есента от властта да се спре това безумие. Следващия кмет дори и да е рокаджия, поне да е отговорен към гласоподавателите от които е избран. Харесвам рок музиката, но подобни събития се правят на терени извън населените места . За каква хигиена изобщо може да се говори в България на подобни сборища?!

Излиза, че феновете на рока са простаци като тези на чалгата...... Мислех, че са по възпитани.