Подсладете се с крем и карамелизирана тиква

Необходими  съставки
тиква - 500 г
захар - 180 г
масло - около 80 - 100 г
брашно - за овалване на тиквата
прясно мляко - 1 л
яйца - 5 бр.
орехи - 1/2 ч.ч.
лешници - 1 шепа
ванилия - 2 бр.
канела - 1 с.л.
 
Начин на приготвяне
В подходящ съд карамелизирайте 30 г от захарта. Изсипете готовия карамел на дъното на тавата, в която ще печете тиквата. Тиквата обелете и нарежете на парченца с дебелина около 1 см, оваляйте всяко в брашно и подредете на няколко реда върху карамела. Разбъркайте яйцата с прясното мляко, захарта, ванилията, канелата и добавете начупените орехи и лешници. Залейте със сместа тиквата и отгоре поставете парченца масло. Печете в умерена фурна за около 50-60 мин.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?