Подновяват строителството на стадион "Христо Ботев"

Строителните дейности на стадион "Христо Ботев" ще бъдат подновени на 28 август. Новината съобщи специално за "Марица" собственикът на фирма "Запрянови" Вакрил Запрянов. Компанията ще бъде подизпълнител на "Главболгарстрой". Запрянов е първият, който застана с името си и обяви официално за рестарта на обекта, който бе замразен точно преди 5 години и два месеца. Това стана след обявяването във фалит на Корпоративна търговска банка, която бе основен спонсор на ПФК Ботев Пловдив АД. Мажоритарният собственик на клуба и акционер в банката Цветан Василев пък забегна в Сърбия.

 

Вакрил Запрянов не се ангажира с прогнози кога ще бъде напълно завършен стадионът. Той каза, че тепърва има да се уточняват доста неща и допълни, че идната сряда лично настоящият главен акционер в клуба и инвеститор в проекта Георги Самуилов ще разкрие подробно плановете си.

 


Вчера Запрянов заедно със специалисти от своята фирма бе на стадион "Христо Ботев" и дори влезе в порутените канцеларии на комплекса за пореден оглед.
Концесионер на съоръжението е ПФК Ботев Пловдив АД съгласно подписан договор през 2013 г. Срокът за изпълнение обаче не бе спазен и се наложи да бъде удължен с решение на Общинския съвет от март тази година. По документи стадионът трябва да е напълно готов на 13 март 2020 г., което на практика е трудно изпълнимо с оглед на многото работа, която предстои да се извърши.

 


Според плановете на Георги Самуилов строителството на стадиона ще се извърши по най-високи стандарти и така, както е залегнал в концесията - с 4 звезди и отговарящ на всички изисквания за полуфинал в Шампионска лига и Лига Европа. Минималната количествена стойност на концесията е 14 милиона, като се очаква строителството да надвиши тези стойности.

Все още не е ясно дали стадионът ще се преименува на фирмата на Самуилов и ще се казва "Инса арена" или ще запази името на Христо Ботев.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?