Подлезът на Чифте баня потъна в мрак СНИМКИ

Пешеходният подлез на Чифте баня от вчера е без осветление. Лампите, които и преди аварията едва мъждукаха, изгаснаха напълно и подземното съоръжение още повече заприлича на гробница. Единствената светлинка идва от малкото магазини, повечето от които днес не работят.  Подлезът не е отдаден на концесия.  

Община – Пловдив събира наемите от оределите търговски обекти, но  ремонти под кръстовището на бул. „Шести септември” и „Цар Борис III  Обединител” от години не са правени.  На стълбището, което води към баня „Старинна”, е изкъртен цял бетонен блок. С острия си ръб той стърчи над стълбите  за всеобщо възмущение на пешеходците. Някой ще си строши краката, коментират минувачите. Един от празните магазини е разбит и превърнат в боклучарник.

Търговците разказаха, че след като са подали сигнал за изгасналото осветление, веднага на място са дошли служители от кметството на „Централен”.  Кметът на района Георги Стаменов обясни, че вероятно е имало опит за кражба на осветителните тела, в резултат на което инсталацията е дала накъсо.  В 14 часа Стаменов съобщи, че причината за повредата е открита и ще бъде отстранена от техниците на ЕVN  още днес до края на работния ден. 

Снимки от Стоян Илиев

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?