1553

Защо американците винаги успяват

Това е нация, обречена да успява. С каквото се захванат, стават номер 1. Съвсем скоро САЩ ще са сред големите световни сили във футбола, прогнозира бившият национал Стефан Драганов пред водещия Кирил Донев в епизод 10 на „Подкаст Марица”. 

Чоната от години живее в Америка и твърди, че не съжалява за избора си. Ако трябва да избирам отново, пак бих заминал за Щатите, признава бившият нападател на Локо Пд, ЦСКА и Ботев. Според него в основата на американския успех са образованието, конкуренцията и равните възможности, които се дават на всички. 

„Американците са постигнали уникално съчетание на спорт и образование. Нивото на спорта в колежите и университетите надминава професионалното у нас. От ранна детска възраст за тях спортът е начин на живот. Те са като програмирани - знаят графика си по дни и часове с една година напред”, казва Стефан Драганов. 

Но признава, че мечтае един ден да се върне в родния Пловдив и да инвестира в собствена футболна школа. 

Слушайте и гледайте епизод 10 на „Марица Подкаст” от 19 часа в петък /6 януари/ на сайта marica.bg, на страницата на „Марица” във Фейсбук и в каналите на медията в YouTubeSpotify и SoundCloud

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?