3906

Йорданка Петкова: Аз съм будната съвест в социалните мрежи

Пловдивчанката Йорданка Петкова е по-популярна в социалните мрежи от много инфлуенсъри. Създател е на кампанията „В търсене на най-добрия човек“, прераснала в „Пловдив-град на доброто“. „Реших да създам тази инициатива преди повече от 10 години, защото доброто е заразно“, твърди Петкова, която е поредният гост в „Марица Подкаст“. Самата тя е писател, общественик и председател на Асоциацията на хората с редки заболявания НАЕ (Наследствен ангиоедем).  В детството си Дани страда от странна алергия, която лекарите не могат да диагностицират. Чак в зряла възраст разбира, че има рядко заболяване - наследствен ангиоедем.

„Поех посоката да разбера причините и начините за справяне с тази изключително жестока болест. На плещите ми се стовари и неразбирането от обкръжаващите ме. Трябваше да се доказвам навсякъде и да показвам, че мога и искам да бъда като всички останали. Това и беше моето сито за хората, които срещах в живота си. Разкажех ли за диагнозата си, при мен оставаха само смелите“, пише Дани в книгата си „Малки разкази за чудеса и изцеление“.

Към писането на книги я насочва психоложката Мадлен Алгафари, а покрай нея се запознава и със самия Хорхе Букай. Рапърът Устата пък твърди, че на икона, подарена му от Йорданка Петкова, дължи на два пъти живота си. Преди години Петкова завършва богословие.

„Обичам живота, колкото и да е труден. Господ е създал такава красота и разнообразие“, казва тя.

Харесва социалните мрежи, в които е много активна и не се притеснява да изразява позициите си по редица обществени теми.

„Аз съм будната съвест на обществото, никога не ми е все тая“, категорична е Дани.

Целия разговор на Йорданка Петкова с водещия Иван Панчов слушайте и гледайте в „Марица Подкаст” на сайта marica.bg, на страницата на „Марица” във Фейсбук и в каналите на медията в YouTubeSpotify и SoundCloud.

Оцени новината

Оцени новината
2.6/5 от 5 оценки
2.6/5 от 5 оценки

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?