3906

Виктория Томова: При мен нещата винаги се получават трудно

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова застана пред микрофона в поредния епизод на „Марица Подкаст“. Намерихме първата ни ракета на 25 километра от Пловдив, в село Старо Железаре, където са изградени единствените тревни кортове в България. Там Томова се готви няколко дни за предстоящия турнир от Големия шлем „Уимбълдън“, за който не крие големите си очаквания. В момента българката е във формата на живота си, като е на прага да влезе в Топ 50 на световната ранглиста. В понеделник тя за първи път в кариерата си е наред сред първите 60 в дамския елит. След скок с 5 позиции и актив от 1035 точки Вики вече е 58-а.

„При мен нещата винаги се получават трудно, но все пак се получават“, коментира 29-годишната тенисистка, която ще представя родината ни и на Олимпийските игри в Париж в края на юли. „Много съм горда, че ще играя във френската столица и нямам търпение да защитавам националния екип“, признава Томова. Пред микрофона ни застана и Александър Петков – единственият българин, който подържа тревните кортове у нас. Той не скри гордостта си, че е домакин на най-добрата българска тенисистка. Мечтата му е да доведе в Старо Железаре и Григор Димитров, а някой ден да му гостува и самият Роджър Федерер.

Целия разговор на Виктория Томова с водещия Иван Панчов слушайте и гледайте в „Марица Подкаст” на сайта marica.bg, на страницата на „Марица” във Фейсбук и в каналите на медията в YouTubeSpotify и SoundCloud.

Оцени новината

Оцени новината
4.7/5 от 6 оценки
4.7/5 от 6 оценки

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?