49

Венцислав Симеонов: Прост човек няма шанс във волейбола, трябва да си като компютър

"Прост човек няма как да играе волейбол. В момента състезателите трябва да имат мисленето и на треньор, и на анализатор. Трябва да са малки компютърчета". Това заявява в поредния епизод на "Марица Подкаст" Венцислав Симеонов, помощник-треньор на волейболния "Хебър". В началото на сезона той стана част от екипа на новия треньор на "тигрите" Алберто Джулиани, който е амбициран да върне пазарджишкия отбор на върха у нас. Преди това изкара 2 години начело на бургаския "Дея спорт".

Венци носи шампионския ген на своя баща - пловдивската легенда Каспар Симеонов, сребърен медалист от Олимпиадата в Москва и дългогодишен капитан на волейболния тим на Локомотив и националния отбор.

Венци също стигна до олимпийски финал в Атина 2004, но с екипа на Италия, където игра дълги години. Той е едва осмокласник, когато напуска родния Пловдив, за да тръгне по стъпките на знаменития си баща. 

"Колкото и паспорти да вземеш, колкото и години да си живял в чужбина, винаги си оставаш чужденец", категоричен е Венци, въпреки шеметната си кариера на Апенините. 

 Той се състезава до 38 години и затова има добра преценка как един талант може да се реализира. 

"Всеки трябва да си извърви пътя. Няма как да си юноша и да влезеш при мъжете да правиш по 30 точки на мач", обяснява бившият ас на "Пиаченца". Убеден е също, че без раздаване докрай голям волейболист не се става. 

"Няма как да се скатаваш на тренировка, а на мача да ти се получи играта", заявява Венци. Вече е достатъчно добре запознат и със ситуацията у нас. "В България е по-добре да си учител, отколкото треньор на подрастващи", обобщава амбициозният треньор, който е съпруг на баскетболната звезда Гергана Славчева. 

"Модерният волейбол вече се играе на друга височина и на друга скорост", разсъждава Венци Симеонов. Оптимист е за класата на "Хебър", където по думите му има достатъчно качествени състезатели за да се сглобят два равностойни тима, които да играят в България и в Европа.

Целия разговор на Венцислав Симеонов с водещия Кирил Донев слушайте и гледайте в „Марица Подкаст” на сайта marica.bg, на страницата на „Марица” във Фейсбук и в каналите на медията в YouTubeSpotify и SoundCloud.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Ракодов

Ракодов

27.09.2023 | 09:54

Не се притеснявай за Венци,той е все още млад интелигентен и на много магарета може да раздели сеното,а ти когато стигнеш неговите постижения като спортист пак ела да пишеш тук мангизлиев смотан.

Отговори
0 0
Сребролюб Мангизлиев

Сребролюб Мангизлиев

24.09.2023 | 13:00

Повечето спортисти не могат да разделят на две магарета сЯно, този говори за спортисти, компютри и дали били прости!

Отговори
0 0

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?