3906

Възпитаник на Орлин Русев е отличник на татамито и в информатиката

"Джудото подтиска агресията при младите хора. Който има излишна агресия- нека да заповяда в залата да се сборим". Това предлага талантливият Георги Колев, който е поредният гост в "Марица Подкаст" заедно със своя треньор Орлин Русев, участник на Олимпиадата в Барселона през 1992 година. 

19-годишният национал вече премери сили на Европейско първенство и в турнира за Европейската купа. Пропусна обаче Световното първенство за младежи в Еквадор поради липса на средства. В повечето случаи участието на състезания от такъв ранг в тази възраст се финансира от клубовете и от родителите. 
"Вътрешната конкуренция е голяма, но всяко участие на международен форум е трупане на безценен опит", убеден е Георги.  Сега дели успехите между татамитото и университета. "За мен спортът и образованието са еднакво важни. Джудото е до време", разсъждава младият състезател .
Той е студент първа година в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", специалност "Информатика". Което не намалява амбицията му за победи в джудото. Още повече, че понякога придобитите умения в залата се оказват много полезни и навън.

"С трупането на опит и успехи идва самочувствието. Това е основният проблем на българските спортисти – липса на самочувствие", разсъждава неговият треньор Орлин Русев. Надява се един ден и неговият възпитаник да отиде на Олимпиада. "Усещането е уникално. Олимпийските игра са мястото, на което се постигат най-значимите успехи", убеден е Русев. 

Пътят до там обаче е повече от труден. "Имаме масовост и убийствена конкуренция. На състезание в категория понякога излизат по 50 души", обяснява треньорът.

Ядосва се, че Пловдив не може да се пребори за домакинство на голям форум. "Зала "Колодрума" е за колоездене, не става за друго. Като  разпънем татамито долу,  публиката от горе няма да види нищо", обяснява Русев. 
 
 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 7 оценки
5/5 от 7 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
tty

tty

09.11.2023 | 20:25

Хората вече могат да предотвратят или излекуват диабета само с едно лекарство. Подходящо за всеки и действа бързо, помогнете на себе си или на близките си това е лекарството~~~----> https://goo.su/diabexin

Отговори
0 0

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?