1553

В града или на село? Говори кметицата на пловдивския Бевърли хилс

Категорично предпочитам да живея на село. Тук всичко се случва по-лесно, въздухът е чист, няма ги задръстванията и нервите в трафика, а качеството на живот е много по-добро. Това твърди кметицата на Марково Десислава Терзиева пред водещия Иван Панчов в Епизод 7 на „Марица Подкаст”.

Десислава прекарва почти целия си живот в Пловдив, но преди няколко години се мести в Марково и съвсем неочаквано и за нея става кмет на селото, известно като пловдивския Бевърли Хилс.

Тя твърди, че в последно време селото е категоричният избор на младите и успели хора с добри професии, които имат възможност да избягат от шумотевицата в големия град. Що се отнася до хората, селянията не е адресна регистрация, а манталитет, смята Десислава. Тя е горда с постигнатото до момента в Марково, което е населеното място след София с най-много разрешителни за строеж през последната година.

Слушайте и гледайте епизод 7 на „Марица Подкаст” тази вечер от 19 ч на сайта marica.bg, на страницата на „Марица” във Фейсбук и в каналите на медията в YouTubeSpotify и SoundCloud

 

 

Оцени новината

Оцени новината
4.3/5 от 4 оценки
4.3/5 от 4 оценки

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?