1553

Треньорите в елита да залагат на местните играчи

Заложих цялото си имущество, за да създам детската футболна школа в ЖР "Тракия" в Пловдив. Рискувах всичко, защото обичам тази игра, твърди Лилчо Арсов пред водещия Кирил Донев в епизод 6 на „Марица Подкаст”. Бившият вратар на Ботев говори откровено за проблемите в българския футбол и трудностите, с които се сблъсква един инвеститор в конкуренцията на големите клубове с богатите спонсори. 

При нас се работи професионално и открито и никой не гледа родителите в ръцете. Даваме шанс на всички и не мерим таланта на децата според бизнеса на бащите им, казва Лилчо Арсов.  Според него българският футбол може да се върне на правия път, ако повече треньори в елита залагат на местните играчи. „Не може в Ботев да играе само един българин. Това е клуб с огромни традиции, запазена марка във футбола, а днес не се дава никакъв шанс на момчетата от школата. Това е огромна грешка”, предупреждава Арсов. Учудва се, че към децата от неговата Академия проявяват интерес най-големите отбори в България, но такъв няма от Ботев. 

Арсов съветва родителите, чиито момчета тренират футбол,  да бъдат по-търпеливи в очакванията си за бърза кариера. „Понякога майките и бащите са по-амбициозни от децата си и в повечето случаи пречат, вместо да помагат”, казва бившият вратар.   

Според Арсов родните отбори се нуждаят от смели треньори, които да налагат местните таланти. Това обаче зависи и от ролята на собствениците на клубове, повечето от които си представят футбола като машина за пари, а тази велика игра е друг бизнес.

Слушайте и гледайте епизод 6 на „Марица Подкаст” на сайта marica.bg, на страницата на „Марица” във Фейсбук и в каналите на медията в YouTubeSpotify и SoundCloud

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
Кольо

Кольо

17.12.2022 | 22:40

Браво Лилчо.Това което правиш е прекрасно.Децата много те обичат. Пловдив трябва да има повече хора като теб.

Отговори
8 1
Н. В. К.

Н. В. К.

17.12.2022 | 21:12

Голям си Арса. Продължавай...

Отговори
8 3
Заблуден ритнитопковец

Заблуден ритнитопковец

16.12.2022 | 23:12

Футбола е пералня на пари. Няма отбор в света, който да е на печалба! Всички грандове се спонсорират от солидни фирми. Печелята само футболистите и рани мениджъри. Всичко остнало са разходи.... Не съм чул, щом е печеливш бизнес футболен отбор да помага някому. Изказването е нон сенс. Няма такъв бизнес!

Отговори
10 5

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?