46

Тодор Тимонов: В Махачкала ми опряха пистолет в главата

Големият проблем за много родни играчи, е че за тях чалгата и татусите са по-важни от футбола. Тази диагноза дава в поредния епизод на "Марица Подкаст" Тодор Тимонов-Лимона, който сега носи екипа на пловдивския "Спартак".

"Само с талант не става, иска се и много работа", е другият извод от дългата кариера на 36-годишния халф. Той е сред малкото футболисти, играли за непримиримите пловдивски съперници "Ботев" и "Локомотив".

"От малък знам, искат ли те "Левски" и ЦСКА, тръгваш пеш", е неговият отговор как е напуснал родния тим на "канарчетата", за да премине при столичните "армейци".

 Тимонов разказа откровено и за най-голямата си футболна авантюра, отвела го в "Анжи" от Махачкала, столицата на руската кавказка република Дагестан. "Още първите дни там ми насочиха пистолет в главата", признава халфът.

Зад гърба си има много перипетии и по родните терени. "Във Видин бяхме добър отбор, докато не се продаде един мач и щяхме да се изтрепем в съблекалнята", гласи историята от престоя в "Бдин".

Тимонов е наясно с основните бивши и настоящи герои на родния футбол и не се притеснява да споделя мнението си за тях. По думите му бившият собственик на "Ботев" Димитър Христолов е добър човек, но твърде наивен.

"Любо Пенев е пълен професионалист, но е грандоман и дистанциран от футболистите", е оценката му за племенника на Димитър Пенев, който в момента води пазарджишкия "Хебър".

Сред любимите треньори на Лимона е неговият земляк от Пловдив Ясен Петров. "Заведе ни да ядем и пием и отборът тръгна", гласи рецептата за успех на пловдивския Джанини, който за кратко водеше и националите.

Целия разговор на Тодор Тимонов-Лимона с водещия Кирил Донев слушайте и гледайте в „Марица Подкаст” на сайта marica.bg, на страницата на „Марица” във Фейсбук и в каналите на медията в YouTubeSpotify и SoundCloud.

Оцени новината

Оцени новината
3.3/5 от 6 оценки
3.3/5 от 6 оценки

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?