3906

Светозар Гледачев: Партийна завера надува инфлацията

България рано или късно ще бъде приета в еврозоната, сигурен е известният финансов анализатор Светозар Гледачев, който е поредният гост в „Марица Подкаст“. Според него факторът инфлация, който все още ни спира за еврото, е изкуствено надут от политическите партии, които нямат желание у нас да се въведат нови финансови правила. Въпреки това България практически е на 99 процента в еврозоната заради валутния борд, който фиксира лева към еврото. Светозар Гледачев прогнозира още, че лихвите по кредитите ще се покачат, без значение дали ще въведем еврото или не, тъй като в момента са нереално ниски.

Цените на имотите у нас също ще скочат, но това ще стане след приемането ни в еврозоната. В България се краде много, крадат се милиарди и то напълно законно, категоричен е още финансовият анализатор.

Целия разговор на Светозар Гледачев с водещия Иван Панчов слушайте и гледайте в „Марица Подкаст” на сайта marica.bg, на страницата на „Марица” във Фейсбук и в каналите на медията в YouTubeSpotify и SoundCloud.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 4 оценки
5/5 от 4 оценки

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?