3906

Светослав Бърканичков: Жените и кръчмите провалят родните играчи

Светослав Бърканичков, считан за една от най-ексцентричните личности в родния футбол, е поредният гост на "Марица Подкаст". 49-годишният плевенчанин стана шампион с "Левски" и пловдивския "Локомотив", но се прочу много повече като участник в два сезона на риалити формата „Сървайвър“. Особено с подвига си от октомври 2014 г., когато задържа 208 кг на бамбуковия прът върху плещите, което беше признато за световен рекорд.

 

Атрактивният халф записа достойно участие и в играта за многознайковци „Стани богат“. В момента Бърканичков е треньор на подрастващи в плевенския "Спартак". Преди да сложи край на кариерата си като играч мина през дузина наши отбора и три в Полша.

"По душа съм левскар, но изкарах две незабравими години в "Локомотив" (Пловдив). Част съм от историческата шампионска титла от 2004 година и никога няма да забравя "черно-белите" фенове", връща лентата назад Светослав. Твърди, че публиката на "Лаута" няма равна у нас. "В "Левски" запалянковците са по-капризни, не тръгнат ли нещата, веднага те грабват. Докато на „Лаута“ и да паднем, и да бием – те винаги са зад нас. Затова съм ги уважавал и винаги съм искал да побеждавам – заради тях. Великата локомотивска агитка, нашият 12-и играч", категоричен е бившият халф, който беше сред любимците на покойния президент на Локото Георги Илиев.

Бърканичков е откровен и за обичайните капани пред родните футболисти. "В България хубавите жени, дискотеките и кръчмите не влияят добре на спортистите", твърди от собствен опит гостът на "Марица Подкаст". Той сложи точка на авантюрите на нежния фронт като в предаването „Море от любов" предложи брак на по-младата с 15 години Анита”, с която се радват на син Мартен.

Светльо признава и кога е почувствал, че е станал друг човек. 

"Сървайвър" ме промени много. След такива изпитания, глад и мизерия, човек започва да оценява и най-дребните неща. След това животът ми тръгна в друга посока", обяснява бившият халф. Като треньор разбира, че освен да обяснява тънкостите на футбола, трябва и да възпитава.

"Уча децата, че трябва да са за пример в училище, на улицата и на терена, иначе няма да стане", обобщава вече улегналият и помъдрял бивш бохем. Коментира и катастрофалната ситуация с родния футбол.

"Ясно е че трябва да има кардинална промяна. Ние вече дълбаем дъното", отсича Светльо. Доволен е, че поне шампионатът този път е по-интересен и оспорван. "Искам накрая "Левски" и пловдивското Локо да са първи и втори", не крие симпатиите си Бърканичков. 

Целия разговор на Светослав Бърканичков с водещия Кирил Донев слушайте и гледайте в „Марица Подкаст” на сайта marica.bg, на страницата на „Марица” във Фейсбук и в каналите на медията в YouTubeSpotify и SoundCloud.

Оцени новината

Оцени новината
2.3/5 от 6 оценки
2.3/5 от 6 оценки

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?