49

Стойчо Керев: Велик народ сме и бъдещето ще го докаже

Българската история е една от най-манипулираните в света. Причината е, че ни завиждат, защото сме велик народ и бъдещето ще го докаже. Това твърди в „Марица Подкаст” Стойчо Керев. Водещият на „Новото познание” е сред най-популярните телевизионни лица в България. През последните години е изкушен от историята и има хиляди последователи в интернет пространството.

Не се считам за някакъв гуру, просто искам българите да повярват, че са обречени да успяват и това е предопределено от корените ни, твърди Стойчо Керев. Неговата кариера започна през 90-те години на миналия век в пловдивската верига радиостанции „Канал Ком”.

На върха на журналистическата професия има място за малко избраници на съдбата. Такива са Лари Кинг, а у нас – Кеворк Кеворкян. Когато аз водех предаването „Всяка неделя", изобщо нямах усещането, че съм на върха”, признава  Керев. Но никога няма да забрави последното и най-гледаното интервю с Тодор Живков, на което бе водещ. „По-интересен беше предварителният ми разговор с Живков. Продължи повече от 3 часа и в него разбрах много за онези 45 години от историята на България”, признава журналистът.

Слушайте и гледайте разговора на Стойчо Керев с водещия Иван Панчов в „Марица Подкаст” на сайта marica.bg, на страницата на „Марица” във Фейсбук и в каналите на медията в YouTubeSpotify и SoundCloud.

Оцени новината

Оцени новината
3.4/5 от 52 оценки
3.4/5 от 52 оценки

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?