4232

Стоян и Драган Дюлгерови: Започнахме бизнеса си само с два пистолета

"Не е необходим начален капитал, за да започнеш собствен бизнес. Ние започнахме с по два пистолета в ръка - за горещ въздух, естествено." Така се шегуват братята Стоян и Драган Дюлгерови, които се занимават с тунинг на автомобили, в рубриката “Лайфстайл” на “Марица Подкаст”.

Двамата са категорични, че не парите, а подкрепата е най-важна за развитието на един бизнес.

“В България могат да се печелят пари, ако имаш добра идея и работиш по нея. Помагат също дисциплината и постоянството”, смята по-малкият брат - Драган Дюлгеров, който е прекарал известно време в Щатите.

Стоян, който е с три години по-голям от Драган, започва първи да се занимава с тунинг на коли - най-напред като хоби, а по-късно и като основен бизнес.

“Помагаме на хората да изпъкнат с автомобилите си. Когато си купят спортна кола, те искат да бъдат забелязвани. Но когато и другите имат същите спортни коли, това не е лесно. Затова ние сбъдваме мечтите им - тунинговаме автомобилите им и им придаваме индивидуалност”, казва Стоян.

Двамата братя са завършили авиационна техника и технологии, но не работят по специалността си, защото в България от нея не се изкарват достатъчно пари.

“Ако бяхме в чужбина, вече щяхме да караме ламборгинита”, не се съмняват Дюлгерови.

Но и двамата братя са категорични, че никога не биха напуснали родината за постоянно.

След 10 години се виждат развити, със собствен бранд и име, което всеки познава. Всичко е свързано и с късмет, въпросът е да хванеш юздите и да поемеш правилния път, смятат те. За нас провалът е да започнем да слушаме околните, а не собствения си вътрешен глас.

Провалът е да станеш като другите, убедени са Стоян и Драган Дюлгерови.

Целия разговор на братята Стоян и Драган Дюлгерови с водещите Християн Тодоров и Виолета Райкова слушайте и гледайте в „Марица Подкаст” marica.bg, на страницата на „Марица” във Фейсбук и в каналите на медията в YouTube, Spotify и SoundCloud.

Оцени новината

Оцени новината
4.6/5 от 10 оценки
4.6/5 от 10 оценки

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?