49

Станислав Маламов: Късметът може да те направи звезда с един мач

Станислав Маламов е добре познат на футболните фенове в Пловдив, но остана в историята като автор на победния гол, с който сриналият се в третия ешелон заради финансов колапс тим на ЦСКА спечели купата на България през 2016 г. пред 35 000 фенове на националния стадион. Поредният гост в „Марица Подкаст“ е роден в Стамболийски, но 13-годишен постъпва в прочутата школа на „Марица“, създала Христо Стоичков и още куп родни легенди. Следва трансфер в пловдивския „Локомотив“, където изкарва 4 години. През 2015 г.  облича екипа на „армейците“ в един от най-трудните и драматични периоди на клуба. И досега си спомня с вълнение мачовете с червената фланелка. „Треньорът Христо Янев беше превърнал ЦСКА в семейство. Като се разделяхме, всички плакаха“, връща лентата назад Маламов. Признава, че на „Лаута“ не е успял да направи нещо запомнящо се, но винаги се е раздавал за феновете. „При разправиите с тогавашния собственик на клуба Коко Динев бях на тяхна страна, но докато разберат, отнесох псувните“, разказва Станислав. Спомня си с усмивка и за първия лагер с Локото. „Качих 4 килограма, нямах идея какво е хранителен режим. И аз като много други мои колеги, късно разбрах какво е да си професионалист“, коментира 34-годишният халф.

След като смени няколко клуба съдбата го върна отново в „Марица“ през 2021 г. Вече като ветеран на терена и пример за голобрадите му съотборници.

„Младите в „Марица“ са уникални. Тренират професионално, учат, искат да станат елитни състезатели“, хвали новите таланти от „Кършияка“. Категоричен е, че тимът има селекция като за „А“ група. „В края на сезона ще сме в челото на класирането“, убеден е Маламов, въпреки изоставането на „жълто-сините“ във втория ешелон.

 

 

Вече гледа философски на обратите в кариерата си.

„Във футбола трябва да имаш и късмет. Някой с един мач го виждат и прави кариера, друг пък е призван цял живот да е в калта“, обобщава Станислав.

Целия разговор на Станислав Маламов с водещия Кирил Донев слушайте и гледайте в „Марица Подкаст” на сайта marica.bg, на страницата на „Марица” във Фейсбук и в каналите на медията в YouTubeSpotify и SoundCloud.

Оцени новината

Оцени новината
4/5 от 4 оценки
4/5 от 4 оценки

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?