49

Спас Гърневски: Стамболов е недостижимият връх за родните политици

Няма нужда от референдум за събарянето на паметника на Альоша в Пловдив, защото навремето никой не е питал хората дали го искат, когато е бил построен. Това мнение изрази в "Марица Подкаст" бившият кмет на Пловдив Спас Гърневски, който е категоричен, че монументът трябва да бъде съборен.

Той припомни, че още при неговото управление преди повече от 20 години Общинският съвет взима решение за премахването на Альоша, но съдът го отменя заради подписана спогодба между президентите Желю Желев и Борис Елцин за опазване на българо-руските паметници. Според Гърневски, всички комунисти ценят повече паметника на Альоша, отколкото този на Освободителите, който е няколко метра по-надолу на хълма Бунарджика.

Бившият депутат ни гостува по време на честванията на 170 години от рождението на Стефан Стамболов.

"Голямата трагедия на българските политици е, че върхът, към който се стремят, вече е зает именно от Стамболов", категоричен е Гърневски.

Целия разговор на Спас Гърневски с водещия Иван Панчов слушайте и гледайте в „Марица Подкаст” на сайта marica.bg, на страницата на „Марица” във Фейсбук и в каналите на медията в YouTubeSpotify и SoundCloud.

Оцени новината

Оцени новината
3.5/5 от 12 оценки
3.5/5 от 12 оценки

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?