71

Спас Байрев: Ако стана треньор, искам да съм от най-добрите

Бившият волейболен национал Спас Байрев е сред най-резултатните играчи в родния шампионат, където е сред лидерите на "Берое 2016". Преди да се озове в тима от Стара Загора 31-годишният диагонал, който е поредният гост на "Марица Подкаст", е обличал екипите на пловдивския "Виктория волей", столичния "Левски", "Арда" (Кърджали), "Хебър" (Пазарджик) и "Пирин" (Разлог).

"По-доброто си представяне през последните няколко сезона го отдавам на натрупания опит. С годините човек се научава да бъде професионалист", твърди Байрев.

Признава, че през цялата си кариера е "крадял занаята" от по-опитните състезатели, с които играе. Всичко, което попивал, обаче го адаптирал към своя стил на игра. Спас говори без притеснение за едногодишното наказание, което изтърпя преди години. През 2017 г., когато играеше за столичния "Левски", в допинг пробата му бяха открити следи от марихуана.

"Беше хлапашка грешка, която обаче ми помогна да си променя отношението, както към волейбола, така и към живота като цяло", обяснява Спас.

В момента той е един от малкото елитни родни състезатели, които отказват получените оферти от чужбина.

"В България се чувствам добре. Мен ме обичат във всички зали. Започват да ме псуват само когато направя 2-3 аса подред", смее се двуметровият волейболист, чиито сервиси често са кошмар за противника.

Той вижда бъдещето си във волейбола и когато приключи със състезателната кариера.

"От няколко месеца помага в тренировките на подрастващи. Харесва ми да работя с деца. Ако стана треньор, ще искам да съм от добрите наставници. Засега разбрах, че има още много какво да уча", признава Байрев.

Убеден е, че за съвременния треньор образованието е задължително и определящо. В същото време смята, че още не е казал последната си дума като лидер на "Берое" след като преподписа договора си с клуба за още 2 години.

 "Надявам се тази година да се намесим в разпределението на медалите", оптимист е Байрев.

Целия разговор на Спас Байрев с водещия Кирил Донев слушайте и гледайте в „Марица Подкаст” на сайта marica.bg, на страницата на „Марица” във Фейсбук и в каналите на медията в YouTubeSpotify и SoundCloud.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 4 оценки
5/5 от 4 оценки

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?