71

Росен Костурков: Ако нещо в днешна България не ви харесва, гласувайте в неделя. Заедно ще я променим

Крайно време е да имаме стабилно управление и редовно правителство, за да може да променим това, което не ни харесва в днешна България. Ако всички, които искат промяна, отидат да гласуват на 2 април, има как да постигнем всичко, към което се стремим. В това е убеден Росен Костурков – водач на листата на коалицията ПП-ДБ в Пловдив област. Заедно с третия в листата Стою Стоев той гостува в „Подкаст Марица”.

Според Стоев, ако коалицията ПП-ДБ има достатъчно силно мнозинство, действително могат да променят държавата и да я направят такава, каквато всички ние искаме. Стоев коментира още, че само когато има реална борба с корупцията, независимо кой е на власт, ще знаем, че публичният ресурс ще бъде в полза на обществото, а няма да отива в джоба на определени политици и собственици на избрани фирми. Тогава всеки българин ще усети как борбата с корупцията променя неговия живот. Всеки, който открадне, трябва да си плати, ама не на партиен лидер или прокурор, а при бай Ставри, допълни Костурков. Той смята, че една от основните задачи пред бъдещите депутати е да покажат на хората, че има как с помощта на държавата да направят мястото, в което живеят, по-добро.

Двамата са категорични, че трябва да повярваме, че ситуацията в страната може да се подобри, но това има някаква цена. А първото усилие, което всеки от нас трябва да направи, е да гласува на изборите на 2 април.

Целия разговор на водещия Иван Панчов с Росен Костурков и Стою Стоев слушайте и гледайте в „Марица Подкаст” на сайта marica.bg, на страницата на „Марица” във Фейсбук и в каналите на медията в YouTubeSpotify и SoundCloud.

Купуването и продаването на гласове е престъпление. 

Оцени новината

Оцени новината
3.9/5 от 11 оценки
3.9/5 от 11 оценки

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?