71

Пловдив - град на хората или на автомобилите. Говори Манол Пейков

Издателят визионер гостува в студиото на Иван Панчов - най-новото попълнение в екипа на „Марица”

В какъв Пловдив искаме да живеем - в град на хората или на автомобилите? Дискусията, в която „Марица” участва активно от години, има ново измерение и формат. Този път спорът за бъдещето на Пловдив е тема на ​епизод 4 на „Марица Подкаст”. Гост в студиото е издателят Манол Пейков. Дълго време той води битка срещу хаотичното застрояване на града, липсата на визия сред управляващите и инвестициите единствено в пътната инфраструктура.  Според него Пловдив има отлични дадености да се развива като модерен град, в който приоритет да е Човекът. Преди години именно по негова покана в Пловдив гостува Ян Геел ​-популярният урбанист, чи​ито послания са  ориентирани ​за подобряване на качеството на живот чрез преориентиране на градския дизайн към пешеходците и велосипедистите. Когато му се налага да шофира, Манол Пейков се движи с електромобил и призовава всички, които могат да си го позволят, да направят същия избор.     

С Манол Пейков разговаря Иван Панчов - най-новото попълнение в екипа на медията. Панчов е водещ първия епизод в подкаста на „Марица”, в който фокусът не е на спортна тематика.  

Иван Панчов се завръща в професията след близо 10 години работа в държавната администрация. Роден е в Пазарджик, където е завършил езиковата гимназия "Бертолт Брехт", магистър по българска филология на Пловдивския университет. Дебютира в журналистиката съвсем млад и бързо се утвърждава като един от най-популярните гласове на радио „Канал Ком”. По-късно е водещ в телевизия „Евроком”, където работи в екип с другия водещ на „Марица Подкаст” Кирил Донев. Панчов има опит във вестниците „Днес” и „Гол”. 

Четвъртият епизод на „Подкаст Марица” с гост Манол Пейков и водещ Иван Панчов стартира днес от 19 часа. Слушайте и гледайте на сайта marica.bg, на страницата на „Марица” във Фейсбук и в каналите на медията в YouTubeSpotify и SoundCloud

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?