4232

Петя Богданова: „Сърцето знае” е първа помощ за всички, които имат нужда от подадена ръка

Чак от Милано идва тазседмичният гост в рубриката „Лайфстайл” на „Марица Подкаст” – моделът, актрисата и телевизионна водеща Петя Богданова.

Тя определя себе си като човек на чувствата. Привлечена от Италия, заминава на 19г. да учи и така вече 10 години живее в Страната на ботуша. Щастлива е там, но признава, че понеже много обича да си похапва, ѝ липсва българската храна, в това число и шкембе чорбата. 

В Италия тя учи специалност „Управление на бизнеса и икономика”. Петя разказва с усмивка как попада в телевизията: явява се на кастинг за статист и за музикален клип. Следва кастинг за асистентка в телевизионно предаване. И така, вече може да се похвали с участия в различни телевизионни, музикални и рекламни проекти.

Петя споделя и за някои забавни ситуации пред камера: „Постоянно попадам в ситуации, които ако разкажа на някого, няма да ми повярва. В една реклама, която снимах преди няколко години за полски бранд, бяхме около 10 човека статисти около един красив модел. Беше ни забранено да снимаме с личните си телефони и се чудех защо. След като излезе рекламата, разбрах, че всъщност съм снимала с Кендъл Дженър, но до този момент нямах представа”.

Богданова е участвала в различни продукции в цяла Италия. В северната част вижда по-топло отношение към  чужденците, а в южната според нея италианците са повече националисти. „Всички казват, че в Южна Италия няма никаква работа и де факто Северна Италия издържа Южна. Но не мисля, че е точно така”, споделя тя. В България смята, че има много млади хора, които ги мързи да работят и искат да са шефове.

Петя разказва и за книгата си „Сърцето знае”, която определя като джобен антидепресант: „В нея са събрани истории, написани на много прост език и вдъхновени от разговори с мои приятели. Тези истории доказват силата на позитивното мислене, на подсъзнанието и че ако много силно искаш нещо, то рано или късно се сбъдва. Тази книга е много мотивираща и затова е в малък формат – за да може да се носи в чантата и когато на човек му е нужна мотивация, да я отвори и да почете”.

Красивата водеща много харесва работата си в телевизията. Според нея медиите имат силата да информират и манипулират обществото. Смята, че жълтите новини служат за развличане, но и правят реклама на хората, с които са свързани. Споделя и за последния си проект в Неапол с комика Валерио Лундини. 

Смята, че най-успешните хора нямат социални мрежи. Тя самата използва инстаграм профила си като свое портфолио, за да показва с какво се занимава.

Определя себе си като амбициозен човек и признава, че трудните моменти преодолява с вътрешна сила и кураж.

Има амбиции и за киното и с удоволствие би снимала филми в България. Разказва, че има една мини роля във филма за Гунди, който предстои да излезе скоро.

Петя смята, че скандалът продава, но той винаги е за три дни и че това е навсякъде по света, т.е. да си известен, защото си известен,не си заслужава. И признава, че в работата си е получавала различни предложения, но не смята, че всичко е на всяка цена. 

Целия разговор на Петя Богданова с водещите Християн Тодоров и Виолета Райкова слушайте и гледайте в „Марица Подкаст” на сайта marica.bg, на страницата на „Марица” във Фейсбук и в каналите на медията в YouTubeSpotify и SoundCloud.

Оцени новината

Оцени новината
2.6/5 от 5 оценки
2.6/5 от 5 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?