46

Мениджърът Борис Халачев: Инвестираме в школата, тя е бъдещето на клуба

Налагаме нова политика. Ще залагаме на момичетата от школата на клуба, защото тя носи запазената марка на „Марица” и спорта в Пловдив. Това казва в „Марица Подкаст” Борис Халачев, мениджър на волейболните шампионки, които вече цяло десетилетие са абсолютен хегемон в българското първенство.

Специалистът е убеден, че загубата на „Марица” с 3:2 гейма от ЦСКА във вътрешното първенство е сигнал, че отборът е свалил нивото. А причината за това е дългогодишната липса на конкуренция.

Халачев е категоричен, че политиката да се играе с момичета от школата на клуба е правилна и отговорна. По тази причина поне две години няма да бъдат правени изходящи трансфери на талантливите състезателки.

Надявам се в скоро време женското първенство да е конкурентно на мъжкото, а с това и да успеем да привлечем още спонсори, коментира мениджърът на "жълто-сините". Той признава, че участието на отбора в Шампионска лига е въпрос на имидж и трупане на опит, но в същото време е огромно финансово бреме за клуба. И поставя въпроса за необходимостта от нова държавна политика в спорта.

Слушайте и гледайте разговора на Борис Халачев с водещия Кирил Донев в „Марица Подкаст” на сайта marica.bg, на страницата на „Марица” във Фейсбук и в каналите на медията в YouTubeSpotify и SoundCloud.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?