49

Мартин Раков: Щастливец съм, че попаднах в пловдивската трупа

Той е един от най-младите и талантливи актьори от трупата на Драматичния театър на Пловдив. Мартин Раков е роден в София, родът му е от Панагюрище, а в момента живее и работи в града под тепетата. Добива популярност още на 7 години, когато участва в нашумялата тогава реклама „Кажи, баба, тенкю“. Минава през школата на Малин Кръстев, когото нарича своя най-голям учител в актьорската професия.

"Чувствам се щастливец, че попаднах в Пловдивския театър, където срещнах невероятни актьори и режисьори, а и винаги играя през пълни салони", сподели Раков в поредния епизод на "Марица Подкаст".

Публиката още помни церемонията, която напомняше на средновековното посвещаване в рицарство, с която трупата на Драматичния театър прие официално в редиците си младия Мартин през 2022 година. 

Това стана в края на премиерата на „Солунските съзаклятници”. Ивайло Христов, който бе в ролята на Джамил паша извади кавалерийска сабя и посвети с нея Раков като нов член в трупата. В спектакъла младият актьор изпълни блестящо ролята на Доносника. Тогава Мартин получи като подарък златен будилник, за да не закъснява за репетиции.

Признава, че пътят до театралната сцена не е бил лек, но никога не имал колебания дали да продължи с актьорската професия и дали да остане в България.

Целия разговор на Мартин Раков с водещия Иван Панчов слушайте и гледайте в „Марица Подкаст” на сайта marica.bg, на страницата на „Марица” във Фейсбук и в каналите на медията в YouTubeSpotify и SoundCloud.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?