71

Мария Кривошийска: Може да сме мъжки момичета, но преди мач се гримираме

22-годишната Мария Кривошийска е сред най-обещаващите родни волейболистки, която играе за националния отбор още от 2019 година. С него има участие на едно световно и две европейски първенства. 

Вече втори сезон е сред звездите на "Марица", като с пловдивския тим има спечелени една титла и две купи на България

"Да играеш за националния отбор си е отговорност и дълг. Това, че е трамплин за чужбина не трябва да е водещо", заявява Кривошийска в поредния епизод на "Марица Подкаст". Тя вече има опит навън, обличайки екипа на "Шарлероа" (Белгия).   

"Не бих направила трансфер в чужбина на всяка цена. В Белгия не беше това което очаквах, но все пак натрупах опит. Мечтата ми е да играя в Русия", обяснява бъдещите си планове Мария. У нас тя е играла за "Казанлък Волей", в чиято школа прохожда, и "Берое" (Стара Загора), но като цяло не е удовлетворена от нивото на родния шампионат.

първенството играем срещу странни отбори, срещу които не можеш дори да си изградиш тактика. След това отиваме в Шампионска лига срещу подготвени физически и тактически състезателки и резултатът се вижда", обяснява разликата в нивото Кривошийска. Наясно е какво трябва да прави, за да расте в любимия спорт.

"Лично аз имам още много какво да уча като централен блокировач. Вече е ясно, че няма да играя нито като посрещач, нито като диагонал", казва Мария. Отсега мисли и какво ще прави, когато приключи с волейбола. "Искам да уча право или нещо друго, но няма да е свързано със спорта", твърди Мария, която със своите 190 сантиметра може да се превърне в най-високата адвокатка у нас, ако наистина вземе диплома на юрист. 

Признава, че спортът не убива желанието да се чувства дама. "Може да сме мъжки момичета в спорта, но все пак сме жени. Леко суетни сме и в съблекалната преди мач си има и гримове", разказва Мария. Държи на коректните отношения със съотборничките си. 

"Извън терена взаимоотношенията ни трябва да са ясни и точни, за да не прехвърляме напрежение на игрището", обяснява тя. Категорична е, че публиката може да даде огромен заряд в най-трудните моменти.

"Предпочитам да играя пред пълни трибуни. Атмосферата ти дава друг адреналин и усещане за самия мач", заявява Кривошийска.

Целия разговор на Мария Кривошийска с водещия Кирил Донев слушайте и гледайте в „Марица Подкаст” на сайта marica.bg, на страницата на „Марица” във Фейсбук и в каналите на медията в YouTubeSpotify и SoundCloud.

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?