1553

Манол Пейков: Управниците на Пловдив избраха колите пред хората

От няколко поколения насам Пловдив не се развива в правилната посока и е бутан в обратното на модерното, Това се дължи на факта, че автомобилите са поставени на пиедестал, което все повече затруднява живота в града. Това заяви бившият депутат и застъпник на зелената идея Манол Пейков в поредния епизод в подкаста на „Марица”. За първи път  фокусът не е на спортна тематика, а дебют като водещ прави Иван Панчов.  

Когато градиш един град, трябва да поставиш в центъра човека, а не автомобила, убеден е Манол Пейков. „Не вярвам, че ще намерим онези управници, които да имат визия и идея за развитието на града“, казва още известният издател и преводач.

Апелът му към управляващите е да не инвестират във все повече възможности за автомобилите, а в развитието и електрифицирането на градския транспорт. За да бъде по-удобен и предпочитан от гражданите.
 
Манол Пейков твърди, че споделените улици, в които да се движат едновременно пешеходци, велосипеди и автомобили, е начинът, по който трябва да се развива Пловдив.

Бившият депутат коментира и дебатите около пробива до Водната палата, чиято съдба трябва да се реши от местния парламент след проведената в четвъртък обществена дискусия.
 
"Този проект е престъпление спрямо децата ни, защото ще откъсне реката от града и ще наруши естествената среда на Пловдив", категоричен е Пейков.

Слушайте и гледайте на сайта marica.bg, на страницата на „Марица” във Фейсбук и в каналите на медията в YouTubeSpotify и SoundCloud

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?