49

Манита Вартан: Най-голямата победа е над страховете и егото

Най-трудно е да победим страховете си, защото те ни заключват и не ни дават възможност да продължим напред. Това признава Мисис Европа Манита Вартан в рубриката "Лайфстайл" на "Марица Подкаст". Най-красивата европейка, която направи невероятна реклама на страната ни, като развя българското знаме от подиума на световен конкурс за красота, е единствената миска с орден на Република България за разпространение на българщината по света.

"Смятам в бъдещите си международни участия да подкрепям изцяло българското производство, българските артисти и дизайнери, с тях да се представям на световната сцена", казва Манита.

Според нея всяка красива дама, когато спечели титла, трябва да я използва не само за комерсиални цели и собствен бизнес, а и за добри дела. "Именно това ни прави хора", убедена е най-красивата жена в Европа. Потвърждение на думите ѝ са многобройните благотворителни инициативи и работата ѝ с талантливи деца от различни етноси.

"Аз съм духовен човек и не гоня толкова материалното, колкото постиженията, които оставят следа. В момента съм на такъв етап от живота си, в който - дали печеля, или губя, правя всичко за удоволствие. Достигнала съм до положение, в което мога да си го позволя", обяснява Манита. Категорична е, че колежките, които заимстват идеите ѝ, всъщност я ласкаят, защото обикновено се подражава само на най-добрите.

В подкаста на "Марица" Мисис Европа представя и кулинарната си книга с арменски рецепти, посветена на нейните любими баба и дядо, Манник и Таквор, които са я отгледали. "Моят дядо вече не е сред нас и не успя да види тези мои успехи. Той вярваше в мен още от малка. Наистина ми беше много близък, като баща. Казваше: "Красотата на моята внучка я няма никъде по света". Ех, дядо, как искам да беше видял момента, в който взех моите две корони - на Мисис България и Мисис Европа", просълзява се Манита, убедена, че някъде там, горе, нейният дядо Таквор я гледа и се радва...

Целия разговор на Манита Вартан с водещата Илияна Караланова слушайте и гледайте в „Марица Подкаст” на сайта marica.bg, на страницата на „Марица” във Фейсбук и в каналите на медията в YouTubeSpotify и SoundCloud.

Оцени новината

Оцени новината
3.2/5 от 5 оценки
3.2/5 от 5 оценки

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?