1553

Кой ще стопанисва Колежа и Лаута

Новите стадиони в Пловдив, в които се инвестират десетки милиони от държавата и бюджета на Пловдив, трябва да останат общински след края на строителството. Това твърди кметът на район „Южен” в Пловдив Костадин Язов пред водещия Кирил Донев в третия епизод на „Марица Подкаст”. Язов осъществява инвеститорски контрол при реконструкцията на ст. „Локомотив” в парк "Лаута". Според него най-важно е да се намери ефективна формула за стопанисване на Колежа и Лаута, за да не се превърнат те в нов Колодрум. Стадионите трябва да са работещи и печеливши структури, твърди Язов.

Според него и до момента не е сигурно дали с осигурените средства Колежа и Лаута ще могат да бъдат завършени във вид, с който да се постигне четвърта категория според изискванията на УЕФА. 

 Живко Желев, представител на фирма „Рудин”, която извършва реконструкцията на ст. „Локомотив”,  строителството върви с добри темпове и всичко се изпълнява с най-добро качество. Той не се ангажира със срокове за окончателното завършване на съоръжението, за чийто втори етап на строителство вероятно ще има и други кандидати. 

„Пожелавам на пловдивчани след време на стадиона в парк "Лаута" да се играят мачовете на националния отбор на България и да се правят концерти на известни групи, които да носят големи приходи, защото само с приходите от футболни срещи стадионът едва ли ще може да се издържа”, предупреди Живко Желев. 

Слушайте и гледайте епизод 3 на „Марица Подкаст” от 19 часа на сайта marica.bg, на страницата на „Марица” във Фейсбук и в каналите на медията в YouTube, Spotify и SoundCloud. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?