49

Константин Еленков: Майка ми се скара, че играя лигльо в „Алея на славата“

Когато бях малък, моето семейство и особено баба ми искаха да стана футболист, за да изкарвам много пари, но аз дори не гледам футбол. Това призна при гостуването си в „Марица Подкаст“ Константин Еленков, който е пето поколение актьор. Майка му е Диана Добреваактриса и театрален режисьор, а баща му е комедийният сценарист и писател Ангел Еленков-Аци.

Константин е един от най-успешните млади актьори у нас, играе в Народния театър и в Пловдивския драматичен театър.

Въпреки своите 28 години, вече може да се похвали с главни роли в постановките „Калигула“ и „Бащата“ за Народния театър, както и с „Одисей“, „Коприна“, „Майстори“, „Солунските съзаклятници“ и още много други към пловдивския театър.

В „Едип и пророците“ по Софокъл, с текст на Александър Секулов, Константин игра заедно с майка си, която е автор на драматургичната композиция.

 

 

Еленков впечатли и с участието си в сериала „Алея на славата“, където е в ролята на Тео. Именно по повод тази роля Диана Добрева му се обадила, за да го порицае, че героят му „е голям лигльо“.

„Аз съм се влюбил в театъра, не в киното или в телевизията. Не съм актьор, за да преследвам слава и пари”, гласи веруюто на потомствения театрал.

Признава, че по природа е бохем, обича шумните компании и контакта с приятелите. Хобито му е да рисува, а освен това обича да готви и да си купува нови дрехи.

И е категоричен, че не харесва скромността, когато тя е на всяка цена.

Целия разговор на Константин Еленков с водещия Иван Панчов слушайте и гледайте в „Марица Подкаст” на сайта marica.bg, на страницата на „Марица” във Фейсбук и в каналите на медията в YouTubeSpotify и SoundCloud.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 3 оценки
5/5 от 3 оценки

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?