46

Колко богат е българинът? И има ли умения да инвестира парите си

Тенденцията е българинът да става все по-богат. Това каза в "Подкаст Марица" Васка Бакларова -  генерален мениджър на "Виомода България" и председател на Бизнес лейди клуб Пловдив. Според нея това твърдение лесно се доказа с факта, че голяма част от сънародниците ни имат поне по едно собствено жилище, както и че имат не малко спестявания в банките. За съжаление обаче българинът има ниска култура от гледна точка на инвестиране, затова предпочита да държи парите си на сигурно. 

„За мен България е райско кътче, където може да се инвестира и да се прави бизнес на международно ниво“, сподели успешната бизнес дама. Тя обаче смята, че големият проблем е връзката между висшите учебни заведения и бизнеса. От една страна университетите не съумяват да обучат достатъчно практически подготвени кадри, а от друга страна фирмите не полагат достатъчно усилия, за да си намерят подходящите млади хора.

Слушайте и гледайте епизод 11 на „Марица Подкаст” на сайта marica.bg, на страницата на „Марица” във Фейсбук и в каналите на медията в YouTubeSpotify и SoundCloud

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?