71

Изкуственият интелект и пазаруването – къде са капаните? Говори Габриела Руменова

Виждах как Комисията за защита на потребителите работи неефективно, не защитава интересите на гражданите и това бе причината да напусна след 15 години вярна служба. Това заяви в „Марица Подкаст” Габриела Руменова. Дамата е дългогодишен пиар в КЗП, а в момента има собствена платформа „Ние, потребителите“.

Габриела защитава правата ни на потребителите напълно безвъзмездно. Смята, че гражданите вече за загубили вяра в институциите. Самите потребители също имат вина техните права да не бъдат защитени, защото според Руменова по-голямата част си купуват стока менте, ако е по-евтина от оригинала.

Големите предизвикателства оттук нататък са свързани с инфлуенсърите и изкуствения интелект, които заемат все по-голям пазарен дял в рекламирането на стоки и нарушаването на потребителските права.

Целия разговор на Габриела Руменова с водещия Иван Панчов слушайте и гледайте в „Марица Подкаст” на сайта marica.bg, на страницата на „Марица” във Фейсбук и в каналите на медията в YouTubeSpotify и SoundCloud.

Оцени новината

Оцени новината
3.5/5 от 8 оценки
3.5/5 от 8 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?