3906

Иванка Попова: Играя спаринги с мъжа ми, но няма да се съдим за домашно насилие

Надявам се, че всички, които тренират карате в залата, да изразходват агресията си. Това заяви петкратната европейска шампионка по шинкиокушин Иванка Попова в поредния епизод на „Марица Подкаст“.  Тя стана девета на последното световно първенство в Япония, а в класацията за спортист №1 на Пловдив за 2023 година се нареди на седмо място.

Иванка има покана за първото издание на престижния турнир „Шампион на шампионите“. През юли в Япония ще се съберат най-добрите осем мъже и жени, за да излъчат абсолютния шампион по шинкиокушин.

Попова е възпитаничка на АСКК „Тракия“ Пловдив с треньори шихан Георги Попов и шихан Димитър Трампов.

„Последната европейска титла в абсолютна категория си беше успех, но бях по-изненадана, че получих и приза за най-техничен състезател“, признава пловдивчанката. Наясно е, че въпреки успехите на европейска сцена трябва да промени играта си, за да постигне резултати и на световно ниво.

„Японците играят на близка дистанция и много носят на бой“, разсъждава Иванка. Има две висше образования, но за момента спортът е нейното поприще.

Води тренировки на подрастващи и е щастлива, когато вижда тяхното развитие. За нея каратето е семеен спорт, защото играе спаринги със съпруга си, „Поне е законен бой и няма как да се съдим за домашно насилие“, коментира през смях.

След всяка уморителна тренировка се чувства преродена. Категорична е, че не би сменила стила си (фулконтакт) само за да постигне по-големи успехи или да играе на олимпиада.

Целия разговор на Иванка Попова с водещия Кирил Донев слушайте и гледайте в „Марица Подкаст” на сайта marica.bg, на страницата на „Марица” във Фейсбук и в каналите на медията в YouTubeSpotify и SoundCloud.

Оцени новината

Оцени новината
4.5/5 от 2 оценки
4.5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Елена

Елена

08.01.2024 | 10:40

Поклон и пред нея и Валери! Достойни пловдивчани!

Отговори
1 0
Асен

Асен

04.01.2024 | 20:31

Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички!!----- http://gg.gg/blumag

Отговори
0 2

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?