3906

Иван Минев: Да не съсипваме природата с бунища

Иван Минев е адвокат, общественик, почитател на екстремните спортове. В професионален план от години се занимава с управление на отпадъците. Поредният гост на "Марица Подкаст" е съмишленик и партньор в кампанията на „Марица“ и „Хермес Медиа“ - ,,Хасково и регионът - кръстопът на култури‘‘, която популяризира културно-историческото наследство на Източните Родопи. 

В рамките на кампанията Иван Минев отправи апел всички да бъдем отговорни към историческите обекти и природните забележителности и да ги пазим чисти.

"Безразборното изхвърляне на отпадъци превръща природни атракции в бунища, което не бива да го допускаме", призова бизнесменът.  

Основната дейност на компанията Nordex е насочена към рециклирането на отпадъци, от които се произвеждат нови продукти, приложими за градска среда – покривни керемиди и тротоарни плочки. 

"Природните ресурси не са неизчерпаеми и когато използваме рециклирани пестим средства и енергия. На практика тези продукти са с по-дълъг живот, нечупливи и респективно по-изгодни", обяснява Иван Минев.

„Nordex“ предизвика голям интерес с кампанията ,,Керемиди за смет‘‘, която преминава под слогана "Вашият боклук е важен за нас‘". Идеята е  хората да носят отпадъци, в замяна на които получават същото тегло от рециклираните продукти на фирмата. Тази година кампанията ще се проведе в по-големите областни градове.

Иван Минев като пилот и почитател на екстремните спортове полага много усилия летище Узунджово да бъде пуснато в експлоатация и да бъде превърнато в авио и авто писта. Там може да бъде изграден и полигон за безопасност на движението, предлага бизнесменът с еко кауза.

Целия разговор на Иван Минев с водещата Севи Хамидинска слушайте и гледайте в „Марица Подкаст” на сайта marica.bg, на страницата на „Марица” във Фейсбук и в каналите на медията в YouTubeSpotify и SoundCloud.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?