4232

Исус Ангелов: Господ е дал талант на всички хора. Нека го използваме по най-добрия начин!

Уличният музикант, превърнал се в сензация, Исус Ангелов, е поредният гост в рубриката „Лайфстайл” на „Марица Подкаст”

Той е изключително позитивна личност, силно вярващ човек, музикален талант, магьосник с акордеон. Пред нашата камера споделя откровено и с усмивка за страстта в живота си: „Много обичам да свиря, да радвам хората”. Това го зарежда, вдъхновява и мотивира.

Исус разказва, че свири на цигулка, пиано, акордеон и други инструменти. В миналото баща му е бил барабанист на Васил Найденов и Ваня Костова и от него наследява своя талант. Вярва и че Господ дава талант на всички хора, а на него му е дал изкуството, но в основата на всичко е много труд – денонощно свирене и пеене.

На въпроса можем ли да се възпитаме на вяра Исус отговаря: „Това е усещане, но човек трябва да вярва и в себе си, когато знае, че е добър в нещо. А когато прави другите щастливи, значи той умее много.”

За сцената споделя: „Когато свириш пред много хора, получаваш една красива емоция, едно вдъхновение, сякаш си в друго измерение. И когато чуеш аплодисментите и видиш вълнението на  публиката, изпитваш силни емоции и имаш чувството, че просто летиш и не мислиш за нищо”.

Спомня си с радост за изявата си в Цюрих: „Тълпи от народ застават до една стена, затварят очи и започват да медитират. И не искат да си тръгват. Дават знак, че искат още и още. Подобен интерес води след себе си нови предложения за участия и различни изяви, а това е голямо признание за един истински артист”.

Тенорът Кирил Марков е колега и приятел на Исус и също се включва с усмивка в разговора. Двамата с много настроение и позитивна енергия разказват пред водещия Християн Тодоров, че живеят с необятната обич към музиката. Маестро Марков си спомня, че запознанството им датира от преди повече от 10 години, когато работи като таксиметров шофьор. Негови клиенти са Исус и баща му. Заговарят се за музика, споделят опит и идеи и започват съвместната си дейност. Казва, че имат добър синхрон и винаги заедно избират песните. 

„Да си хорист не е доходоносно в днешно време”, признава тенорът Марков и добавя: „Аз съм солист в три хора, в това число и в един от най-старите мъжки хорове - „Гусла” (тази година чества 100-годишен юбилей от създаването си). 

Кирил продължава да работи и като таксиметров шофьор, защото това занимание му дава възможност да изкарва пари и да слуша непрестанно музика. Смята, че хората с бизнес и средства може да се замислят да подпомагат под някаква форма този музикален жанр. „Получаваме покани за участие, но няма как да се реализират, защото повечето от хористите вече са на преклонна възраст с ниски доходи”, признава с тъга той.

През лятото на 2024 г. ще се проведе  мащабен концерт на Исус Ангелов и приятели на Античен театър Пловдив. „Концерта ще открие Кирил Марков. Мисля, че хората ще бъдат във възторг. Така че нямаме търпение за следващото изпълнение!”, споделя с вълнение младият музикант. 

Целия разговор на Исус Ангелов с водещия Християн Тодоров слушайте и гледайте в „Марица Подкаст” на сайта marica.bg, на страницата на „Марица” във Фейсбук и в каналите на медията в YouTubeSpotify и SoundCloud.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 6 оценки
5/5 от 6 оценки

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?