3906

Христо Христов: Трябва да си луд, за да се занимаваш с футбол

Спасете школата на „Марица“! Това призова президентът и основен спонсор на клуба от „Кършияка“ през последните осем години Христо Христов в поредния епизод на „Марица Подкаст“. Той подаде оставка след изпадането на тима от втория ни футболен ешелон.

„Не успях да създам необходимата организация и да осигуря достатъчно финансиране, за да може отборът да е боеспособен“, заяви Христов, анализирайки причините за фиаското.  И добавя: „Трябва да си луд, за да се занимаваш с футбол“.

Сега се надява някой да поеме издръжката и клубът да просъществува.

„Няма никакво значение „Марица“ в коя група ще играе, важното е да се спаси школата. Не може с лека ръка толкова деца да се оставят на улицата“, заяви още Христов.

Той призна, че не е оптимист за „екшън плана“ на Христо Стоичков за спасяването на „жълто-сините“. Камата проходи във футбола именно от „Марица“, както и много други легенди като Георги Попов-Тумби, Петър Зехтински-Зико, Костадин Видолов, Георги Георгиев-Гецата и още много други.

„Няма такъв план. Благодаря на Стоичков, че ни уважи за 100-годишнината на клуба. Той ни помогна и за един рекламен договор, но не вярвам този план да сработи“, призна Христов.

Той коментира и случая, в който разкри, че са му искани пари за уреждане на мач.

„Обиколих всички служби и институции, давах показания, разказвах и накрая едно голяма нищо. Няма никакви последствия“, възмущава се бизнесменът. Той коментира и обвиненията към отбора, че е участвал в „тото“ мач.

„Не може да се разследват отбори и мачове без значение, а никой да не се интересува кой всъщност прави залозите. Има нещо сбъркано в схемата“, категоричен е Христов. Според него залаганията са създадени за феновете и това няма как да бъде спряно.

„Тотото е създадено за балъците. Ако някой си мисли, че ще надиграе букмейкърите, жестоко се лъже. Ако човек от щаба или футболистите залагат на наш мач, това вече е нарушение“, смята Христов. Бившият благодетел на „Марица“ не скри и мнението си за финансирането на стадионите на „Ботев“ и „Локомотив“, в които държавата и общината наляха милиони. „Начинът по който беше направено, убива не само пловдивския футбол но и пловдивския спорт“, категоричен е Христов.

Целия разговор на Христо Христов с водещия Кирил Донев слушайте и гледайте в „Марица Подкаст” на сайта marica.bg, на страницата на „Марица” във Фейсбук и в каналите на медията в YouTubeSpotify и SoundCloud.

Оцени новината

Оцени новината
3.2/5 от 9 оценки
3.2/5 от 9 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?