49

Говори финансовият анализатор Васил Кендов

Приемаме еврото не защото сме готови и това ще направи българската икономика по-силна, а стандартът на българите – по-висок, а по подобие на случая с членството ни в ЕС – по политически причини. Това е авторитетното мнение на Васил Кендов. Финансовият анализатор и блогър е гост в епизод 16 на „Подкаст Марица”.

Според Кендов смяната на лева с евро няма да се отрази значително на живота на хората - нито ще обеднеем, нито ще станем по-богати. Важният въпрос е не приемането на еврото и влизането в Еврозоната, а липсата на реални реформи, които все така се отлагат.  „В България вече е пропусната възможността да бъде създадена средна класа, която навсякъде по света е в основата на националния просперитет. Вместо това тук ножицата между бедни и богати се отваря и с времето ще става все по-голяма. В този смисъл са ни необходими реформи и работещи институции, които да действат в услуга на гражданите и бизнеса, а не да толерират сивия сектор и неравенството.   Кендов смята, че единствената причина у нас все още да не е приет Закона за фалита на физическите лица е силното лоби на банките в управлението на страната.

Анализаторът  коментира и скандала с крипто банката Нексо.

Слушайте и гледайте разговора на водещия Иван Панчов с Васил Кендов  в „Марица Подкаст” на сайта marica.bg, на страницата на „Марица” във Фейсбук и в каналите на медията в YouTubeSpotify и SoundCloud.

 

Оцени новината

Оцени новината
3.7/5 от 3 оценки
3.7/5 от 3 оценки

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?