49

Георги Титюков: След стадионите Пловдив ще има нови зали и басейн

След стадионите на "Ботев" и "Локомотив" Пловдив скоро ще се похвали и с нови спортни зали, а до две години и с басейн с олимпийски размери. Това заяви в поредния епизод на "Марица Подкаст" ресорният зам.-кмет Георги Титюков. Той признава, че бюджетът за спорт никога не е достатъчен. На местна почва проблем е и растящият брой клубове, всеки от който търси финансиране.  

Въпреки това общината е планирала нови спортни обекти за около 50 милиона лева. 

"Има осигурени средства за спортни зали. В рамките на тази и следващата година ще имаме издадени обекти. До две години ще бъде довършен и басейн "Младост", убеден е Титюков. Според него връщането на зала "Строител" към общинските имоти е въпрос на имидж. Градската управа се кани да плати 5,2 млн. лева за съоръжението в "Кършияка", което в момента е собственост на частна компания.  

Освен да строи и ремонтира нови спортни съоръжения, общината има солидни харчове и за тяхната издръжка. Най-голямата многофункционална зала "Колодрума" излиза близо 1 милион лева на година.

5 стотинки на квадратен метър за открита площ и 15 стотинки на квадрат за сгради. Това пък е действащата в момента тарифа, по която Община Пловдив ще отдава под наем стадионите на "Лаута" и Колежа на двата футболни клуба.

"Никой няма да закача залите на стадион "Ботев". Те са самостоятелни обекти", увери Титюков по повод на притесненията на клубовете, които ги ползват.

Целия разговор на Георги Титюков с водещия Кирил Донев слушайте и гледайте в „Марица Подкаст” на сайта marica.bg, на страницата на „Марица” във Фейсбук и в каналите на медията в YouTubeSpotify и SoundCloud.

Оцени новината

Оцени новината
2/5 от 8 оценки
2/5 от 8 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Българин

Българин

03.05.2023 | 21:39

Нахрани ли мингяните и нацистите , време е да им вземете по един седем местен автомобил нов или поне да струва колкото нов.

Отговори
0 0
този господин

този господин

05.04.2023 | 19:46

каквото и да говори не е за вярване

Отговори
5 0
Не желаем ново фашистко правителство

Не желаем ново фашистко правителство

04.04.2023 | 13:10

Евроантлантиците незабавно на фронта и без право на връщане!

Отговори
6 0
Катя

Катя

04.04.2023 | 09:51

А кому бяха нужни двата стадиона един до друг, при условие, че футбол няма? Скоро четох, че на стадион Ботев се отпускат още солидна сума. Минавала съм през района след мач и картината е потресаваща- огромно количество боклуци, пияни и дрогирани фенове. Отдавна нормалните хора престанаха да ходят на мач.

Отговори
9 0
така ли ?

така ли ?

03.04.2023 | 14:49

ВНИМАВАЙ ДА НЕ СЕ УДАВИШ В ТЯХ ОТ ЛАКОМИЯ....ПРОДАЖНИК НАГЪЛ....ТЮТЮКОВ НАЙ ГНУСНИЯ РУШВЕТЧИЯ...

Отговори
11 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?