46

Георги Чочев: Ще върнем славата на Локомотив като най-добрия тенис клуб в България

Георги Чочев е изпълнителен директор на ТК Локомотив Пд и член на Управителния съвет на Българската федерация по тенис. От няколко месеца е част от екипа, който иска да върне славата на Локомотив като най-добрия тенис клуб в България.

Чочев и партньорите му от бизнеса имат амбициозен план за развитието на спорта в Пловдив. ТК „Локомотив” е кандидат да стопанисва тенис комплекса до стадион „Пловдив”, но процедурата е в риск заради обжалване от анонимна фондация с неясни мотиви. „Тази Фондация не отговаря на изискванията да кандидатства  за тенис кортовете, не развива дейност, не е член на БФТ и явно преследва други цели”, твърди Георги Чочев в „Марица Подкаст”.  Някой просто иска да пречи, смята мениджърът. Забавянето на процедурата може да провали плановете на клуба, а те са наистина сериозни. „Ако се справим навреме с ремонта на базата, Пловдив може да е домакин на първия мач на България от Световната група на купа „Дейвис” срещу Казахстан. Планирали сме организирането на турнири от Чалънджър сериите и дори от веригата на АТФ.  Готови сме да инвестираме над 2 млн. лева и да превърнем базата в национален тенис център. Ако търгът за кортовете обаче се провали и обжалванията започнат отначало, инвеститорите могат да загубят търпение, а славният ТК „Локомотив” да приключи за година-две”, предупреждава Чочев.

Целия разговор на Георги Чочев с водещия Кирил Донев слушайте и гледайте в „Марица Подкаст” на сайта marica.bg, на страницата на „Марица” във Фейсбук и в каналите на медията в YouTubeSpotify и SoundCloud.

Оцени новината

Оцени новината
2.6/5 от 12 оценки
2.6/5 от 12 оценки

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?