44

Ген. Явор Матеев: Ежедневно се готвим за война, за да запазим мира

Няма по висш дълг за всеки един човек от това да се посвети в служба на родината си, а работата в Българската армия в най-голяма степен отговаря на това, убеден е генерал-майор Явор Матеев.

Командирът на Съвместното командване на специалните операции е поредният гост в “Марица Подкаст” по повод 6 май – празникът на Българската армия. Генерал Матеев обаче не скри, че трусовете по върховете на държавата през последните години се отразяват и на родната армия.

По повод периодичните призиви на различни политици и партии  за излизане на държавата ни от НАТО, генералът бе категоричен, че единствено членството в алианса ни гарантира националната сигурност и никоя страна в Европа не е способна да се защити сама.

Хората трябва да бъдат спокойни, защото ние ежедневно се готвим за война с единствената цел - да запазим мира, категоричен бе генерал-майор Явор Матеев.

Целия разговор на генерал-майор Явор Матеев с водещия Иван Панчов слушайте и гледайте в „Марица Подкаст” на сайта marica.bg, на страницата на „Марица” във Фейсбук и в каналите на медията в YouTubeSpotify и SoundCloud.

Оцени новината

Оцени новината
3.9/5 от 8 оценки
3.9/5 от 8 оценки

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?