71

Енологът Станимир Стоянов: Лозарството стана занимание за богаташи

Хората много често бъркат дегустацията на вино с пиенето на вино. А на нас понякога ни се налага да опитваме по 200 вина на ден, което не е никак лесно. Това сподели при участието си в „Марица Подкаст“ Станимир Стоянов, председател на съюза на енолозите в България


Той коментира, че е опитвал вина, чиято стойност достига до 500 евро, а цената на една такава бутилка се определя не само от качеството, но и от историята на самата марка.


Станимир Стоянов смята, че в България се правят изключително качествени вина, но тенденцията е занапред у нас да се произвеждат все по-малки количества. Големият проблем според енолога е маркетинговата стратегия, която на практика липсва.
През последните години лозарството се превърна в изключително скъп земеделски отрасъл и на практика стана занимание за богати хора, добави Станимир Стоянов.

 

Целия разговор на Станимир Стоянов с водещия Иван Панчов слушайте и гледайте в „Марица Подкаст” на сайта marica.bg, на страницата на „Марица” във Фейсбук и в каналите на медията в YouTubeSpotify и SoundCloud.

 

Оцени новината

Оцени новината
4.8/5 от 4 оценки
4.8/5 от 4 оценки

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?